Atėnuose protestas prieš taupymo planą virto riaušėmis

Graikijos policija prieš

Protestas peraugo į smurtą, kai grupelė protestuotojų bandė prasiveržti pro užtvarą ir patekti į parlamento pastatą.<br>AP
Protestas peraugo į smurtą, kai grupelė protestuotojų bandė prasiveržti pro užtvarą ir patekti į parlamento pastatą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-07 20:50, atnaujinta 2018-03-15 15:33

Graikijos gyventojai protestavo prieš naują taupymo planą. Protestas peraugo į smurtą, kai grupelė protestuotojų bandė prasiveržti pro užtvarą ir patekti į parlamento pastatą, kur ministras pirmininkas Antonis Samaras turėtų per plauką laimėti balsavimą dėl naujo taupymo įstatymo, kuriam nepritaria koalicijos partneriai.

Parlamento posėdis buvo laikinai nutrauktas, nes parlamento darbuotojai pradėjo streiką, o opozicijos parlamento nariai protestuodami išėjo iš salės.

Tuo tarpu lauke protestuotojai mėtė Molotovo kokteilius, o policija panaudojo ašarines dujas. Aikštėje prie parlamento ir aplinkinėse gatvėse susirinko beveik 100 tūkst. protestuotojų. Tai didžiausias protestas per kelis mėnesius.

Graikijos gyventojai protestuodami prieš naują griežto taupymo programą antradienį pradėjo 48 valandų streiką. Neveikia viešasis transportas, mokyklos, bankai ir valstybės įstaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.