Venesuelos prezidento H. Chavezo žentas teigia, kad uošvis - stabilios būklės

Prašydamas Venesuelos prezidento

H. Chavezas nėra viešai pasirodęs daugiau nei tris savaites.<br>"Reuters"
H. Chavezas nėra viešai pasirodęs daugiau nei tris savaites.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-01-01 13:36, atnaujinta 2018-03-14 01:59

H. Chavezas nėra viešai pasirodęs daugiau nei tris savaites. Sekmadienį Venesuelos viceprezidentas Nikolas Maduro pranešė, kad 58-erių metų šalies lyderiui trečiąkart pasireiškė komplikacijos po gruodžio pradžioje Kuboje atliktos operacijos. Tai jam buvo jau ketvirta operacija per pusantrų metų.

„Tautiečiai, netikėkite piktavališkais gandais. Prezidentas H. Chavezas dieną ramiai praleido kartu su savo dukterimis, jo būklė stabili“, - savo „Twitter“ profilyje iš Havanos, kur šiuo metu gydomas prezidentas, parašė Venesuelos švietimo ministras Jorge Arreaza, kuris yra vedęs H. Chavezo dukrą Rosą Virginiją.

H. Chavezas, šalį valdantis nuo 1999 metų, sausio 10 dieną turėtų būti prisaikdintas dar vienai šešerių metų kadencijai. Venesuelos nacionalinės asamblėjos vadovas neseniai sakė, kad, jei H. Chavezas negalės dalyvauti inauguracijos ceremonijoje, ji bus atidėta. Tačiau opozicija tvirtina, kad tai prieštarautų Konstitucijai, nes, jei prezidentas negali būti prisaikdintas, per 30 dienų reikia surengti naujus rinkimus.

H. Chavezas anksčiau teigė, kad, jei jo sveikata nepasitaisys, jo šalininkai per rinkimus turėtų balsuoti už viceprezidentą N. Maduro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.