Policijos laimikis – auksu spindintis automatas

Narkotikų prekeiviai Hondūre, regis, daug dėmesio skiria įvaizdžiui. Šalies pareigūnai konfiskavo paauksuotą ir brangakmeniais inkrustuotą automatinį šautuvą AK-47. Prie šio 50 tūkst. dolerių vertės ginklo pridėtos ir dvi sidabrinės apkabos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 17, 2013, 10:48 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:53 PM

Beveik neabejojama, kad automatinis šautuvas priklauso vienai iš liūdnai pagarsėjusių šalies narkotikų prekeivių gaujų. Policija ir paauksuotą AK-47, ir dar daugiau ginklų bei suklastotų pasų aptiko po anonimo skambučio. Per reidą vienoje rančoje Hondūro provincijoje buvo sulaikyti du apsaugininkai.

Policijos pareigūnų teigimu, ant paauksuoto automato išgraviruotas simbolis, siejamas su galinga „Malverde“ gauja. Ši savo ruožtu susijusi su garsiuoju Meksikos narkotikų prekeivių karteliu „Zetas“.

„Šautuvo dizainas ir papuošimai – unikalūs“, - teigė Hondūro policijos viršininkas Leonelis Sauceda. Jo teigimu, rančoje rasta daugiau nei 30 kitų ginklų – automatinių šautuvų, granatsvaidžių, granatų. Taip pat – naktinio matymo prietaisų, neperšaunamų liemenių ir 11 šarvuotų automobilių.

Hondūras laikomas viena pavojingiausių valstybių pasaulyje. Kaip skelbia Jungtinės Tautos, 100 tūkst. gyventojų čia tenka 92 žmogžudystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.