Pasaulio čempioną U. Boltą sukrėtė gražuolės nužudymas Afrikoje

Tyčiniu savo merginos nužudymu įtariamas olimpinis bėgikas Oscaras Pistorius šokiravo ne tik savo gimtąją Pietų Afrikos Respubliką (PAR), bet ir kolegas iš viso pasaulio. Tarp sukrėstų sporto garsenybių – ir greičiausiu visų laikų žmogumi tituluojamas sprinteris iš Jamaikos Usainas Boltas.

Savo nuomonę apie O. Pistoriaus ir jo velionės merginos R. Steenkamp (nuotr. viršuje) tragediją U. Boltas išsakė penktadienį, po to kai sudalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ šventėje.<br>AP
Savo nuomonę apie O. Pistoriaus ir jo velionės merginos R. Steenkamp (nuotr. viršuje) tragediją U. Boltas išsakė penktadienį, po to kai sudalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ šventėje.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Feb 17, 2013, 8:38 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:00 PM

„Aš vis dar bandau suvokti, kad tai iš tiesų nutiko“, - nuostabos dėl O. Pistoriaus neslėpė U. Boltas.

Jamaikietis teigė, kad gerai nepažinojo O. Pistoriaus, bet yra su juo ne kartą bendravęs per įvairius renginius.

Paklaustas, ar ketina susisiekti su 2012-ųjų Londono olimpinių žaidynių žvaigžde, U. Boltas sakė dėl to dar nėra apsisprendęs.

„Iš pradžių turiu laikytis atokiai ir stebėti, kas vyksta. Tik tuomet nuspręsiu, ką daryti“, - kalbėjo pasaulio čempionas.

Penktadienį O. Pistoriui teisme buvo pateikti kaltinimai dėl žmogžudystės. Prokurorai teigė sieksią įrodyti, kad 29 metų modelį Reevą Steenkamp bėgikas nušovė prieš tai žmogžudystę suplanavęs.

Negyvos gražuolės kūnas buvo rastas Valentino dieną, vasario-14-ąją prabangiame O. Pistoriaus name Pretorijos pakraštyje. Teisininkė, interneto socialiniuose tinkluose pasisakydavusi už moterų teisę gyventi be smurto, gulėjo kraujo klane. Nustatyta, kad moteriai buvo padarytos keturios šautinės žaizdos.

Už šį nusikaltimą 26 metų sprinteriui gresia kalėjimo iki gyvos galvos bausmė. Suvokdamas tokią gyvenimo perspektyvą, sportininkas teismo posėdžio metu nuolat braukė ašaras.

Po penktadienio teismo posėdžio O. Pistoriaus šeima išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog sportininkas kovos dėl savo išteisinimo. Pranešime O. Pistoriaus prašymu siunčiama didelė užuojauta R. Steenkamp artimiesiems „dėl šios siaubingos, siaubingos tragedijos.“

O. Pistorių pažįstantys žmonės, įskaitant jo buvusią merginą, savo mintimis apie sportininką dalijosi interneto socialiniuose tinkluose.

„Susitikinėjau su Oscaru 5 metus ir nė vieno karto jis prieš mane nepakėlė nė piršto, niekada neprivertė baimintis dėl savo gyvybės“, - rašė Jenna Edkins „Twitter“.

Kitos jo buvusios mylimosios – Samanthos Taylor motina „Facebook“ rašė kitaip: „Esu tokia laiminga, kad Sammy yra saugi, ištrūkusi iš to vyro nagų.“

Abiejų kojų žemiau kelių neturintis O. Pistorius į istoriją pateko pernai, kai Londono olimpiadoje pasiekė 400 m bėgimo pusfinalį. Sportininkas bėgioja naudodamas protezus iš anglies pluošto. Jis yra pirmasis sportininkas su abiem amputuotomis kojomis, dalyvavęs olimpinėse žaidynėse.

O. Pistorius laimėjo 2012-ųjų Londono parolimpinių žaidynių auksą 4x400 metrų estafetėje.

Policijos pareigūnai teigė, jog jau anksčiau yra buvę iškviesti į jo namus dėl buitinio smurto.

O. Pistoriaus tariamai įvykdytas nusikaltimas sukrėtė 50 mln. gyventojų turinčią PAR. Vis dėlto šaunamaisiais ginklais įvykdomos žmogžudystės – šios valstybės skaudulys. Čia kasdien nušaunama apie 50 žmonių. Daugiau žmonių tokiu būdu žūsta tik Kolumbijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.