Keturių vaikų motina alergiška sportui

Ne vienas sportuoti tingintis žmogus yra pajuokavęs: „Aš alergiškas sportui“. Tačiau keturių vaikų motinai Kasiai Beaver tokios kalbos, švelniai tariant, nejuokingos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 11, 2013, 9:30 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:54 AM

33 metų britė iš tiesų yra alergiška sportui. Padažnėjęs širdies ritmas jai gali baigtis net mirtimi, rašo „Daily Mail“.

K. Beaver kenčia retą ligą, žinomą kaip fizinių pratimų sukelta angioedema (ūmi alerginė reakcija). Suvalgiusi tam tikrų maisto produktų britė negali net bėgioti paskui savo mažamečius vaikus ar skubėti į autobuso stotelę.

Kitu atveju, jos veidas iš karto ištinsta. K. Beaver gali ir mirti, jeigu ją ištiktų anafilaksinis šokas (ūmi, gyvybei pavojinga sisteminė organizmo reakcija į pakartotinai patekusį alergeną).

Tačiau didžiausia bėda ta, kad gydytojai nežino, koks maistas K. Beaver sukelia tokią alerginę reakciją. Kitaip moteris paprasčiausiai atsisakytų tam tikrų produktų.

„Kai mane ištinka priepuolis, akys ištinsta, jas pradeda niežėti. Per penkias minutes dėl patinimų nieko nebematau. Tai baugina, ypač jei esu viena su vaikais“, - pasakojo keturių vaikų motina.

Pirmąją alerginę reakciją Kasia patyrė vos perkopusi trečiąją dešimtį metų, prieš pradėdama lauktis savo pirmojo vaiko Jay, kuriam dabar yra 12 metų.

Tąkart britė su motina nuėjo į sporto salę. K. Beaver atlikinėjo tokius pačius fizinius pratimus kaip paprastai, tačiau pajuto keistą tempimą akių srityje.

Susirūpinusi motina nuvedė dukterį pas gydytojus, kurie jai ant akių uždėjo ledo ir išrašė vaistų, skirtų alerginėms reakcijoms mažinti.

Tai padėjo, tačiau britės veidas nuo to karto ir toliau ištindavo dėl menkiausio fizinio krūvio.

„Ketinau visur vaikščioti, kad po gimdymo numesčiau svorio, tačiau paeidavau kelis šimtus metrų ir sutindavau. Man prireikė ne vienerių metų išsiaiškinti, kad taip nutinka dėl pratimų“, - sakė K. Beaver.

Ilgainiui padėtis pablogėjo tiek, kad K. Beaver akys užtindavo vos padažnėdavo jos širdies ritmas.

Kartą britės mažamečiam sūnui teko motiną su seserimis nuvesti į tetos namus, nes K. Beaver užtino akys autobuse, kai vairuotojas staigiai spūstelėjo stabdžių pedalą.

Anot K. Beaver, aplinkiniai nepatiki, kai ji papasakoja jiems apie retą sindromą. Žmonės esą mano, kad moteris nesportuoja dėl tingumo.

„Tačiau tiesa ta, kad aš sportuodavau visą laiką, Buvau labai sportiška. Tada nešiodavau dešimto dydžio drabužius“, - prisiminė britė.

Moteris džiaugiasi bent tuo, kad jai neseniai buvo paskirti nauji vaistai, skirti alerginėms reakcijoms mažinti. Jie leido britei pirmą kartą po dešimties metų išeiti pasivaikščioti į parką ir jame leisti laiką su vaikais.

„Bet aš vis dar negaliu sportuoti ir tai mane liūdina. Noriu numesti svorio, todėl prisijungiau prie lieknėjančiųjų grupės. Galiu padaryti tik tiek. Medikai mano, kad tai susiję su maistu, tačiau nežino, su kokiu“, - sakė britė.

Be 12-mečio Jay, K. Beaver su vyru augina aštuonerių Grace, septynerių metų Madison ir 3-ejų Millie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.