Prie Graikijos laivybos magnato namų sprogo bomba

Savadarbis sprogstamasis

Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", BNS ir lrytas.lt inf.

2013-03-28 08:47, atnaujinta 2018-03-09 05:08

Vienas laikraštis buvo perspėtas telefonu likus maždaug pusvalandžiui iki sprogimo netoli Akropolio, prie namo, priklausančio 50-mečiui Nikui Cakui, kuris yra tanklaivių bendrovės „Tsakos Energy Navigation Ltd.“ valdybos pirmininkas, nurodė policijos pareigūnai.

„Užtaiso dalių buvo rasta prie įėjimo į pastatą - bomba tikriausiai buvo krepšyje, - sakė vienas policijos pareigūnas. - Kai kurie kaimyniniai pastatai taip pat buvo apgadinti.“

Nikas Cakas iki sausio dirbo Kipro banko (Bank of Cyprus) valdyboje. Ši didžiausia Kipro kredito bendrovė šiuo metu yra viena iš labiausiai paveiktų salą krečiančios giliausios per kelis dešimtmečius finansų krizės.

Graikijoje pastaraisiais mėnesiais buvo įvykdyta keletas nedidelių sprogdinimų ir padegimų, vyriausybei įgyvendinant itin nepopuliarią griežto taupymo programą, kurios teko imtis mainais į finansinio gelbėjimo paketą iš Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF), ištikus didelei skolų krizei.

Sausį dvi Graikijos anarchistų grupuotės prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą viename Atėnų prekybos centre, kuris pakurstė nerimą dėl kylančio politinio smurto.

Po to incidento buvo įvykdyti dar keli mažesni savadarbių užtaisų sprogdinimai, kurių taikiniais tapo žurnalistai ir politikos veikėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.