Karalienę Elizabeth II suvaidinusi aktorė išpildė mirštančiojo norą

Trečią kartą vėžiu susirgusiam dešimtmečiam britui Oliveriui Burtonui gyventi liko nedaug, tad berniuko tėvai skuba pildyti jo svajones. Viena jų – susitikti su karaliene Elizabeth II. Ją mirštančiam vaikui nutarė suvaidinti aktorė Helen Mirren, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „Daily Mail” informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 21, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:56 AM

O. Burtonui iš Lesterio pirmą kartą leukemija diagnozuota 2006-aisiais, kai jam buvo treji. Nuo tada vaiko tėvai iš medikų lūpų bent porą kartų išgirdo, kad sūnui liko gyventi vos kelios valandos.

Tačiau abu kartus Oliveris liko gyvas.

Nepaisant to, berniuko tėvams šį mėnesį buvo pasakyta, kad vėžys vaikui vėl atsinaujino ir nebus išgydytas – dešimtmečiui esą liko gyventi tik kelios savaitės ar keli mėnesiai.

Oliveris turi Downo sindromą, dėl kurio jo kūnas itin jautriai reaguoja į vaistus, tad jo tėvai – 32 metų Jamesas ir 29-erių Catherine – nusprendė ne pasmerkti vaiką kančioms ligoninėje, o parsivežti jį namo ir paskutines vaiko gyvenimo dienas padaryti kiek įmanoma laimingesnes ir jam pačiam, ir jo jaunesniajam 6 metų broliui Ethanui.

Tikra karalienė atsisakė

Draugai, artimieji ir visiškai nepažįstami žmonės surinko 10 tūkst. svarų sterlingų, kuriuos šeima skirs kelionėms ir apsilankymams atrakcionų parkuose.

Norų sąrašą turi ir pats O. Burtonas. Jo viršūnėje dar neseniai puikavosi įrašas: aplankyti Bakingamo rūmus ir susitikti su karaliene Elizabeth II.

Šį norą pabandyta patenkinti. Sergančiųjų tokiomis ligomis kaip Oliverio fondas parašė karalienei Elizabeth II laišką ir paprašė monarchės susitikti su berniuku.

Tačiau karalienės atstovai apgailestaudami pranešė, kad Elizabeth II negali susitikti su visais prašančiaisiais.

Tuomet buvo kreiptasi į aktorę Helen Mirren, ne kartą vaidinusią Elizabeth II. 67 metų įžymybė mielai sutiko išpildyti mirštančio berniuko norą ir persirengusi karaliene pakviesti vaiką puodelio arbatos.

Vaikas patikėjo vaidyba

H. Mirren padovanojo O. Burtono šeimai bilietus į spektaklį, kuriame ji vaidina karalienę. O tada pakvietė Oliverį bei jo motiną į užkulisius ir leido vaikui pažaisti su dviem spektaklyje vaidinančiais korgių veislės šunimis (karalienė Elizabeth II augina korgius. – Red.), vaišino jį liokajaus patiekta arbata, limonadu, sausainiais ir sumuštiniais.

Karaliene persirengusi artorė H. Mirren taip pat per susitikimą neva suteikė Oliveriui sero titulą.

Berniuko tėvai yra labai patenkinti, jog vaikas manė, kad H. Mirren iš tiesų yra monarchė.

„Oliveris manė, kad ji yra tikra karalienė, ir mums visiems tai yra gerai.

Žiūrėdamas kai kurias nuotraukas turi pasižiūrėti įdėmiau, nes ji iš tiesų atrodo kaip tikra karalienė”, – pasakojo vaiko tėvas Jamesas.

Apšaukė būgnininkus

Tačiau pastaruoju metu aktorė H. Mirren garsėja ne vien gražiais darbais.

Neseniai išėjusi iš vieno Londono teatro ji necenzūriniais žodžiais apšaukė triukšmingus būgnininkus. Lauke vykęs jų pasirodymas trukdė spektakliui, kuriame vaidino H. Mirren.

Oliverio tėvai prisipažįsta, jog po pastarojo incidento baiminosi, kad aktorė gali būti šiek tiek šiurkšti, tačiau per susitikimą ji pasirodė labai miela.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.