Kinų paauglys apipiešė senovinę Egipto šventyklą

Kinijos paauglys „pasižymėjo“ Egipte, apipiešdamas senovinę Luksoro miesto šventyklą. „Čia buvo Dingas Jinhao“, - ant tūkstantmečius menančio bareljefo kiniškai užrašė penkiolikmetis. Incidentas sulaukė pasaulio dėmesio, kai kitas kinų turistas pamatė užrašą ir nufotografavęs paskelbė populiariame tinklalapyje, praneša agentūra AP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-28 18:14, atnaujinta 2018-03-06 04:10

„Mano liūdniausia akimirka Egipte. Man taip gėda, kad negaliu pakelti akių“, - rašė nuotrauką paskelbęs turistas.

Nuotrauka netruko sulaukti Kinijos visuomenės dėmesio ir tūkstančių komentarų. Komentatoriai greitai išaiškino, kad terlionės autorius – penkiolikmetis Dingas Jinhao iš Nankino miesto. Daugelis piktinosi, kad toks paauglio poelgis užtraukia gėdą visai šaliai.

„Kodėl tiek daug piliečių važiuoja į užsienį ir mums daro gėdą? Kiek kartų turės pasikeisti, kad pasikeistų toks elgesys?“ - klausia garsus Šanchajaus televizijos žurnalistas Xuan Kejiongas.

Į incidentą sureagavo net valdančios komunistų partijos laikraštis „People's Daily“.

Kilus triukšmui, vaikinuko tėvai ryžosi viešai atsiprašyti. Dingo tėvas Nankino laikraščiui sakė: „Vaikas padarė klaidą, ir atsakomybė tenka suaugusiesiems. Taip nutiko todėl, kad mes jo gerai neprižiūrėjome ir neišmokėme gražiai elgtis“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.