Arizonoje žuvę ugniagesiai - šaunūs jauni vyrai

Sekmadienį Arizoną (JAV) siaubusi ugnis pražudė 19 ugniagesių. Jų gedi ne tik artimieji, bet ir visa šalis.

Sekmadienį Arizoną (JAV) siaubusi ugnis pražudė 19 ugniagesių.<br>Reuters
Sekmadienį Arizoną (JAV) siaubusi ugnis pražudė 19 ugniagesių.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2013, 5:19 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:57 PM

Nancy ir Jackas Warneke'ai pasakojo, kad jie jaudinosi dėl savo ugniagesio anūko, kai sekmadienio vakarą per televiziją pamatė reportažą apie gaisrą Arizonoje.

Sekmadienį apie 22 valandą Nancy Warneke sulaukė skambučio iš savo sesers.

„Jo nebėra“, - N. Warbeke išgirdo iš sesers.

25-erių Billy Warneke'as buvo vienas iš devyniolikos Arizonoje kilusiame gaisre žuvusių ugniagesių, rašo „Los Angeles Times“.

B. Warneke'as baigęs mokyklą įstojo į karinį jūrų laivyną ir buvo išsiųstas į misiją Irake. Baigęs karo tarnybą, jis vedė ir tapo ugniagesiu.

Su žmona Roxanne susipažino dar mokykloje. Ji šiuo metu laukiasi kūdikio.

B. Warneke'o senelė sakė: „Sunku patikėti, kad tai įvyko, bet jis mirė darydamas tai, kuo tikėjo. Mes galime didžiuotis.“

Ji pasakojo, kad B. Warneke'as būdamas mažas labai mėgo su savo broliu žaisti smėlyje. Jie dažnai vaidindavo ugniagesius, išsitraukdavo laistymo žarną ir apsimesdavo, kad gesina ugnį.

Jis mylėjo gamtą ir laukinius gyvūnus, jie su žmona norėjo įsirengti sodą prie savo naujųjų namų. Jis taip pat mėgo savo senelės keptą cukinijų duoną. Jos šaldytuve tebėra kelios riekės.

„Panašu, kad teks rasti kitą žmogų, kuriam galiu atiduoti duoną“, - sakė N. Warneke.

Žuvusio ugniagesio senelė pasakojo, kad nedaug valgė ir nemiegojo nuo tada, kai sužinojo, kad jos anūkas nebegyvas.

Kitas žuvęs ugniagesys, 29 metų Andrewas Ashcraftas, buvo keturių vaikų tėvas. Jo brolis pasakojo: „Jis buvo toks jaunesnysis brolis, kuriuo visi gali žavėtis. Jis beprotiškai mylėjo ugnį ir visada buvo pasiruošęs padėti ją užgesinti. Galiu pasakyti tik tiek, kad jis buvo nuostabus žmogus, nuostabus tėvas savo vaikams.“

Velionio ugniagesio Wade'o Parkerio draugė visą gyvenimą jį prisimins tik iš gerosios pusės. Ji tramdydama ašaras pasakojo: „Wade'as buvo šviesus žmogus su plačia šypsena. Jis visada pakeldavo nuotaiką. Jis sakydavo: „Tau viskas bus gerai, laikykis“, jei man būdavo bloga diena.“

Los Andželo policijos vadovas Charlie Beckas sakė: „Tai yra neapsakoma tragedija visai šaliai ir niūrus priminimas, su kokias pavojais kasdien susiduria ugniagesiai.“

Vyresnybė prarado radijo ryšį su ugniagesiais 16 val. 30 min. sekmadienį. Žuvusiųjų kūnai buvo pamatyti iš malūnsparnio.

„Ugnis buvo agresyvi. Ji juos tiesiog prarijo“, - sakė vienas iš atstovų.

Gesinant gaisrą Arizonoje, iš viso žuvo 19 ugniagesių - Andrewas Ashcraftas (29), Robertas Caldwellas (23), Travisas Carteris (31), Dustinas Defordas (24), Christopheris MacKenzie (30), Ericas Marshas (43), Grantas McKee (21), Seanas Misneris (26), Scottas Norrisas (28), Wade'as Parkeris (22), Johnas Percinas (24), Anthony'as Rose'as (23), Jesse'as Steedas (36), Joe Thurstonas (32), Travisas Turbyfillas (27), Williamas Warneke'as (25), Claytonas Whittedas (28), Kevinas Woyjeck (21) ir Garretas Zuppigeris (27).

Parengė Dorotėja Noreikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.