Mirė trečioji katastrofą patyrusio „Asiana“ lėktuvo keleivė

Trečia mergina - kaip pranešama, Kinijos pilietė - mirė penktadienį nuo sužalojimų,

„Asiana“ 214-ojo reiso lėktuvas sudužo tūpdamas San Fransisko tarptautiniame oro uoste.<br>„Reuters“
„Asiana“ 214-ojo reiso lėktuvas sudužo tūpdamas San Fransisko tarptautiniame oro uoste.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 13, 2013, 12:34 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:07 AM

Dvi kinės paauglės žuvo liepos 6-ąją, kai „Asiana“ 214-ojo reiso lėktuvas sudužo tūpdamas San Fransisko tarptautiniame oro uoste. Dar per 180 žmonių buvo sužeisti.

Penktadienį paryčiais mirė dar viena sužeista mergina, kurios būklė buvo kritinė, sakoma San Fransisko pagrindinės ligoninės pranešime, nurodant, kad jos šeima pageidavo neviešinti daugiau detalių.

Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, remdamasi šaltiniais toje ligoninėje, pranešė, kad mirusioji buvo kinė moksleivė.

Tuo tarpu policija patvirtino, kad vieną iš žuvusių kinių iš tiesų pervažiavo gelbėtojų mašina, kaip buvo įtariama anksčiau. Ugniagesiai, kurie vos sudužus laineriui atvyko į nelaimės vietą ir numalšino jį apėmusias liepsnas, buvo informavę policiją apie „tikimybę“, kad vienas iš jų sunkvežimių pervažiavo avarijos auką.

Policijos departamentas nedelsiant pradėjo tyrimą, kurio išvadoje sakoma, kad nelaimė įvyko, „nes ugniagesių sunkvežimiai kovojo su gaisru, purkšdami ugnį slopinančias putas“.

„Akivaizdu, kad jie apliejo aplinkinę teritoriją baltomis putomis, ir manoma, kad auka buvo ant žemės, padengta (putomis), todėl jos niekas nematė“, - aiškino San Fransisko policijos atstovas Albie Esparza.

Dar dviejų per tą avariją sužeistų suaugusiųjų būklė tebėra kritinė, pažymėjo ligoninė, kurioje taip pat gydomi trys kiti suaugusieji ir vaikas.

Kaip rodo preliminaraus JAV susisiekimo saugumo agentūros tyrimo išvados, „Asiana“ lėktuvas sudužo, nes jis skrido per lėtai ir per žemai, artėdamas prie nusileidimo tako.

214-ojo reiso lėktuve, skridusiame iš Šanchajaus per Seulą, buvo iš viso 307 žmonės, tarp jų 16 įgulos narių. Apie 123 jų liko nenukentėję.

Laineryje buvo 141 keleivis iš Kinijos. Ketvirtadienį „Xinhua“ pranešė, kad vietos ligoninėse tebegydomi šeši Kinijos piliečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.