Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Artėjant V. Putino vizitui, žiauriai sumuštas „Femen“ ideologas

Kijeve žiauriai sumuštas organizacijos „Femen“ ideologas Viktoras Sviatskis. Apie tai savo tinklaraštyje papasakojo judėjimo aktyvistė Oleksandra Ševčenko, paskelbusi ir nukentėjusiojo nuotraukas. „Sekstremistės“ dėl įvykio kaltina specialiąsias tarnybas ir sieja užpuolimą su artėjančiu Rusijos prezidento Vladimiro Putino, Baltarusijos vadovo Aliaksandro Lukašenkos ir patriarcho Kirilo vizitu į Kijevą, minint Rusios krikšto 1025-ąsias metines, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2013, 12:23 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:13 PM

„Viktoras greitosios pagalbos automobiliu buvo atvežtas į ligoninę sudaužytu veidu, įtariant apatinio žandikaulio lūžį, išmuštais dantimis, netekęs daug kraujo“, - pasakoja O. Ševčenko. Pasak jos, užpuolimas įvyko liepos 24 d. 22-23 val. vakaro.

Mergina pasakoja, kad smūgius lydėjo grasinimai tokiu pat būdu susidoroti su „Femen“ aktyvistėmis, „jeigu jos bandys sukliudyti būsimiems masiniams trijų posovietinių diktatorių pasilinksminimams švenčiant Rusios krikšto sukaktį“.

„Atvykę milicijos darbuotojai konstatavo „profesionalų darbą siekiant įbauginti“, nes niekas iš materialių vertybių nebuvo pavogta, o mušimo kastetu stilius nepanašus į sportininkų-gopnikų“, - rašo O. Ševčenko.

Feministės kaltina iš karto trijų šalių specialiąsias tarnybas – Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos. Pasak jų, „preliminarūs pokalbiai“ vyko ir su kitais vyrais, dirbančiais judėjime „Femen“. O organizacijos lyderė yra sekama.

„Moterų judėjimas „Femen“ atsakingai pareiškia, kad įvykęs pasikėsinimas nužudyti artimą organizacijai politologą yra išskirtinis banditiškas valstybinis aktas, siekiant įbauginti aktyvistes prieš šventąjį posovietinių diktatorių sąskrydį su sutanuotu KGBistu priešakyje“, - apibendrina O. Ševčenko. „Diktatorių sąskrydis“ įvyks liepos 27-28 dienomis.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.