Rusijoje gėjai jau ir žudomi

Savaitgalį Vilniuje homoseksualams aidėję užgauliojimai – įprastas reiškinys Rusijoje. Ir tai dar nėra baisiausia, ką ten patiria gėjai. Ten neonaciai apgaule juos suvilioja ir žiauriai kankina. Remdamasis BBC ir lenta.ru apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Agresyviai nusiteikę homofobai Rusijoje prieš homoseksualus ne tik viešai naudoja prievartą, bet ir tai filmuoja.
Agresyviai nusiteikę homofobai Rusijoje prieš homoseksualus ne tik viešai naudoja prievartą, bet ir tai filmuoja.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 6:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:24 PM

Neapykanta seksualinėms mažumoms Rusijoje pasiekė naujas aukštumas.

Liūdnai pagarsėjęs neonacių ideologiją skleidžiantis rusų skustagalvis Maksimas Marcinkevičius rado naują būdą, kaip bauginti homoseksualus. Jis socialiniuose tinkluose rengia kampanijas, kurių tikslas labai konkretus – surasti, o vėliau išsityčioti ir pažeminti homoseksualus.

Seksualinių mažumų gynimo judėjimo „Spectrum” teigimu, rusų neonaciai oficialiai teigia medžiojantys pedofilus.

Rusiškame socialiniame tinkle „Vkontakte”, kuris yra populiarus „Facebook” atitikmuo, paspendžiami spąstai: vos tik į kvietimą susipažinti atsako kuris nors jaunuolis, pasimatymas baigiasi pažeminimo seansu.

Susitikti ir susipažinti su kitais jaunuoliais atėję gėjai nustėrsta išvydę priešais save gaują agresyviai nusiteikusių neonacių.

Pastarieji savo aukas užgaulioja prieš kameras, šlapinasi ant jų, muša arba kitaip kankina vidury dienos.

Tai, kad visuomenė lieka abejinga ar netgi palaiko smurtą prieš homoseksualus, anot mažumų teisių gynėjų, tik dar labiau skatina naujus išpuolius.

Paviešinti įrašai tampa šantažo įrankiais, kai kuriuos savo orientaciją slepiančius jaunuolius jie pastūmi į savižudybę.

„Mes nemėgstame homoseksualų. Visi jie nesveiki, pedofilai. Jei būtų mano valia, visus juos užmuščiau, bet valdžia dar to neleidžia”, – drąsinosi vienas homofobas.

Tačiau Rusijos valdžia, regis, toleruoja tokius išpuolius ir neskuba imtis tyrimų. Praėjusį mėnesį šalies prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įstatymą dėl „homoseksualų propagandos”. Šiuo įstatymu draudžiama viešai propaguoti homoseksualumą – jokių viešų pasirodymų, paradų, gėjų porų bučinių.

Keletą prieš tokį įstatymą surengtų protestų išvaikė pareigūnai, kurie kartu su homoseksualų priešininkais aptalžė gėjų ir lesbiečių poras gatvėje, o vėliau juos išvežė į areštines ir pačius apkaltino smurtu.

Taip nuolat kurstant neapykantą prieš homoseksualus jau yra ir aukų.

Birželį 23 metų gėjus buvo nukankintas Volgogrado mieste – jį padegė, išprievartavo buteliu ir mirtinai sumušė du „tradicinės moralės sergėtojai”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.