Turtingas vokiečių bankininkas pražuvo ar paspruko?

Ar galėjo turtingas bankininkas suvaidinti savo žūtį? To dabar klausiama abiejose Lamanšo sąsiaurio pusėse. Bylą tiriantys pareigūnai neslepia neatmetantys nė vienos versijos, rašo „Lietuvos rytas”, remdamasis „The Daily Mail” ir BBC informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2013, 7:53 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:14 PM

36 metų vokietis Sascha Schornsteinas liepos 21 dieną nedideliu nuomotu vienmotoriu lėktuvu „Cirrus” iš Jungtinės Karalystės išskrido į Prancūziją.

Nuo tos dienos vyro niekas nematė nei gyvo, nei mirusio.

Londone gyvenusio ir banke „Royal Bank of Scotland” dirbusio vokiečio dingimo byla jau spėjo apaugti mįslėmis ir spėlionėmis.

Pirmiausia todėl, kad tyrėjai iš Lamanšo sąsiaurio, 24 kilometrai nuo Kento grafystės krantų, ištraukė orlaivio nuolaužų, tačiau nei bankininko kūno, nei lėktuve buvusio gelbėjimosi parašiuto neaptiko.

Negana to, nelaimės metu orai buvo ramūs, matomumas geras. Tad kur iš tikrųjų yra S. Schornsteinas?

Pareigūnai kalba nenoriai

Iš pirmo žvilgsnio virš Lamanšo sąsiaurio liepos 21 dieną įvyko banali tragedija – lėktuvas sudužo toje vietoje, kur yra jau dingęs ne vienas orlaivis. Tačiau britų pareigūnai vis dar tiria šį atvejį kaip dingusio žmogaus bylą.

Jie neslepia norintys išsiaiškinti viską, kas įvyko per S. Schornsteino skrydį. Tačiau tuo pat metu pabrėžia, jog nėra duomenų, leidžiančių manyti, kad bankininkas suvaidino savo mirtį.

Policija paviešino vokiečio nuotrauką siekdama išsiaiškinti, ar niekas vyro nėra matęs po to, kai jis įlipo į lėktuvą.

Patikrintos S. Schornsteino banko sąskaitos, kredito kortelės ir mobilieji telefonai. Šių duomenų patikra įprasta ir galėtų parodyti, ar bankininkas tebėra gyvas, tačiau pareigūnai tikrinimo rezultatų visuomenei neatskleidžia.

Žmona renka pinigus

Savais būdais šį paslaptingą incidentą bando išsiaiškinti ir S. Schornsteino žmona Julija. 28 metų rusė kreipėsi į žmones bandydama surinkti 30 tūkst. svarų sterlingų, už kuriuos susimokėtų už povandeninį laivą.

Juo būtų ieškoma likusių orlaivio nuolaužų, nes oficiali paieška jau nutraukta. Ypač Julijai rūpi rasti orlaivių įrašų dėžę, kuri padėtų įminti incidento mįslę.

„Turiu sužinoti, kas nutiko. Žinau, kad Sascha buvo labai atsakingas. Skraidymas – jo aistra. Be to, jis – vokietis, todėl buvo pastabus detalėms. Esu įsitikinusi, kad šioje situacijoje nutiko kas nors netikėta”, – kalbėjo Julija.

Moteris vyro pilotuojamu orlaiviu yra skridusi į Vokietiją ir Prancūziją. Ji pabrėžia, kad sutuoktinis visada skrydžiams būdavo gerai pasiruošęs.

Mėgavosi prabangiu gyvenimu?

Julija sako nežinanti priežasčių, dėl kurių vyras būtų galėjęs norėti dingti.

Pora esą buvo labai laiminga, finansinių sunkumų ir kitų problemų neturėjo.

Rugpjūtį juodu ketino skristi atostogauti į Prancūziją, kurioje būtų atšventę ir Julijos gimtadienį.

Leistis į kelionę vokietis žadėjo po to, kai užbaigs vieną darbą banke, kurį atlikti turėjo iki liepos pabaigos.

„Darbovietėje jis turėjo daug darbo. Vieną naktį dirbo iki 4 valandos ryto”, – pasakojo Julija ir pabrėžė, kad vyras dažnai dirbdavo iki išnaktų.

Nuo 2001-ųjų Londone gyvenęs bankininkas miesto centre esančioje Naitsbridžo (Knightsbridge) gatvėje, kurioje nekilnojamasis turtas itin brangus, turėjo butą. Jis yra garsios Londono ekonomikos mokyklos absolventas.

Kai kurie britų leidiniai pabrėžia, kad, be brangaus pomėgio skraidyti, S. Schornsteinas mėgo ir nardyti.

Amerikietis žuvo

2007 metų sudužus milijonieriaus Steve’o Fossetto lėktuvui spėliota, kad nuotykių ieškotojas tebėra gyvas. Iš dalies tokias spėliones pakurstė faktas, jog amerikiečio palaikai po nelaimės nebuvo rasti.

2007 metų rugsėjį 63 metų keliautojas išskrido iš ūkio Nevados valstijoje aerodromo ir dingo. S. Fossetto paieškos prasidėjo iš karto po jo dingimo.

S. Fossetto draugai iš karto po nelaimės manė, kad keliautojas yra gyvas, nes jam esą „praeityje yra tekę pakliūti ir į keblesnę padėtį”. Keliautojo kolega Richardas Bransonas svarstė, jog pražuvėlis negali pranešti apie save todėl, kad patyrė traumą ar susižalojo.

Tačiau 2008 metais paaiškėjo, kad Siera Nevados kalnuose tų pačių metų spalį rastų kaulų mėginiai sutampa su S.Fossetto DNR.

Palaikai buvo surasti atokioje valstijos rytinėje dalyje, mažiau nei kilometras nuo lėktuvo sudužimo vietos. Taip pat buvo rasti S. Fossetto batai ir vairuotojo pažymėjimas. Ant visų radinių gerai matyti šiose vietovėse gyvenančių laukinių gyvūnų dantų pėdsakai.

S. Fossettas išgarsėjo aviacijos ir buriavimo sporto laimėjimais. Per savo gyvenimą jis pasiekė 116 penkių sporto šakų rekordų, daugiau kaip 60 jų iki šiol tebegalioja. 2002 metais milijonierius nuotykių ieškotojas vienas apskriejo Žemę oro balionu, o 2005 metais apskrido lėktuvu nė karto nenutūpęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.