Mirė garsus džiazo pianistas G.Duke'as

Los Andžele pirmadienį, sulaukęs 67 metų, mirė garsus džiazo pianistas ir prodiuseris

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-08-07 19:51, atnaujinta 2018-03-02 02:15

G.Duke'as gimė San Rafaelio mieste, Kalifornijoje, 1946 metais. Pirmą kartą džiazo melodijas jis išgirdo, kai jam buvo ketveri: mama nusivedė berniuką į Duke'o Ellingtono koncertą. Jau būdamas septynerių, jis pradėjo mokytis muzikos.

G.Duke'as buvo muzikantas, kompozitorius, garsus prodiuseris. Jo išmėgintų muzikinių žanrų gama įspūdinga: „funk“, „R&B“, „pop“, instrumentinis džiazas. Tarptautinį pripažinimą jam pelnė albumas „The Jean-Luc Ponty Experience with The George Duke Trio“, pasirodęs 1969 metais, išleistas kartu su prancūzų smuikininku ir kompozitoriumi Jeanu-Lucu Ponty).

Jaunystėje jis bendradarbiavo su Al Jarreau, nuo aštuntojo dešimtmečio dalyvavo įrašinėjant F. Zappos albumus, grojo jo grupėje „The Mothers of Invention“, dirbo su džiazo legenda Milesu Davisu, grupe „Cannonball Adderley“. G.Duke'as taip pat dalyvavo įrašinėjant M. Jacksono albumą „Off the wall“ (1979), pelniusį pastarajam pasaulinę šlovę.

Solinę karjerą G.Duke'as pradėjo 1976 metais, per 35 metus jis išleido apie 30 albumų, buvo apdovanotas „Grammy“ premija. Jo paskutinis albumas „Dream Weaver“ buvo išleistas 2013 m. liepą - šį albumą muzikantas paskyrė savo žmonai Corien, mirusiai nuo vėžio 2012 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.