Palestiniečių prezidentas M.Abbasas paprašė laikinąjį premjerą vėl formuoti vyriausybę

Palestiniečių savivaldos

M.Abbasas antradienį priėmė laikinosios vyriausybės vadovą.<br>AP nuotr. iš archyvo
M.Abbasas antradienį priėmė laikinosios vyriausybės vadovą.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2013, 7:24 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:21 PM

„M.Abbasas antradienį priėmė laikinosios vyriausybės vadovą Rami Hamdallah ir skyrė jam užduotį – vėl formuoti vyriausybę“, – sakė palestiniečių naujienų agentūrai „Wafa“ M.Abbaso atstovas Nabil Abu Rudeina.

R.Hamdallah biuro pranešime nurodoma, kad premjeras sutiko su šia užduotimi ir per penkias savaites turėtų suformuoti naują vyriausybę.

M.Abbasas birželio 23 dieną priėmė tada vos prieš dvi savaites paskirto premjero R.Hamdallah atsistatydinimą, bet paprašė jo likti poste, kol bus paskirtas naujas premjeras.

Pamainai rasti palestiniečių lyderis turėjo penkias savaites, bet iki liepos pabaigos jam to padaryti nepavyko dėl musulmonų šventojo mėnesio Ramadano, prasidėjusio liepos 10 dieną; todėl premjero skyrimas buvo atidėtas iki rugpjūčio 14 dienos.

R.Hamdallah, kurį M.Abbasas į premjero postą paskyrė birželio 2 dieną ir kuris buvo prisaikdintas po keturių dienų, birželio antroje pusėje pasipiktino prezidento vienašališku sprendimu skirti du premjero pavaduotojus, sakė šaltiniai jo biure.

Anuomet susitikęs su M.Abbasu R.Hamdallah leido suprasti, kad nori įstatymu pagrįstų „aiškių ir apibrėžtų galių“ sau, kaip premjerui, ir savo pavaduotojams, „kad nebūtų kėsinamasi į jo autoritetą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.