Komos būklės esančiam A.Scharonui atlikta operacija

Nuo 2006 metų komos būklės esančiam buvusiam Izraelio vyriausybės vadovui Arieliui Scharonui atlikta operacija, kad būtų galima jį toliau maitinti dirbtiniu būdu.

A.Scharoną koma ištiko po insulto 2006-aisiais.<br>AP nuotr.
A.Scharoną koma ištiko po insulto 2006-aisiais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 1:25 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:53 PM

Izraelio radijo duomenimis, 85 metų ekspremjerui Šemos medicinos centre Tel Hašomere įstatyti nauji maitinimo vamzdeliai. Operacijai praėjo sklandžiai.

A.Scharoną koma ištiko po insulto 2006-aisiais. Medikų duomenimis, jis turi tik „minimalią sąmonę“. Todėl buvęs politikas negali pats ryti ir turi būti maitinamas dirbtinai. Jo būklė nepakitusi.

Po operacijos A.Scharonas nugabentas į reanimaciją, tačiau jau netrukus bus grąžintas į palatą, kur jau septynerius metus palaikomos jo gyvybinės funkcijos ir kur jis yra akylai saugomas.

Saugumo priemonės klinikoje yra griežtos. Personalas yra kruopščiai tikrinamas ir tik tada įleidžiamas į A.Scharono palatą. Medikai negali turėti mobiliųjų telefonų ir fotoaparatų.

Nėra nė vienos paviešintos A.Scharono nuotraukos nuo tada, kai jis buvo atvežtas į Hadasaho ligoninę Jeruzalėje prieš daugiau nei pusaštuntų metų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.