Zimbabvėje – didžiausios istorijoje dramblių skerdynės

Zimbabvėje – neįtikėtino masto ataka prieš dramblius. Brakonieriai kalio cianidu nunuodijo 81 dramblį. Tai didžiausios dramblių žudynės šalies istorijoje, praneša BBC. Tragedija įvyko Zimbabvės Hwange nacionaliniame parke.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:11 PM

Dramblio kaulo pasigviešę brakonieriai mirtinus nuodus supylė į rezervuarą su geriamu vandeniu. Kalio cianidas nunuodijo ne tik dramblius, bet ir keletą smulkesnių gyvūnų bei jais mintančių plėšrūnų.

Dėl gyvūnų žudynių suimti devyni įtariami brakonieriai. Jie buvo sugauti toje parko dalyje, kur buvo saugomos dramblo kaulo atsargos.

Rugsėjo pradžioje Zimbabvėje buvo suimti penki žmonės, įtariami nunuodiję kalio cianidu daugiau kaip 40 dramblių tame pačiame parke. Tada gyvūnų gaišenos su nupjautomis iltimis taip pat buvo rastos prie girdyklos.

Dramblių iltys labai vertinamos Azijos šalių juodojoje rinkoje, todėl brakonieriai negailestingai naikina šiuos gyvūnus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.