Belgijoje valytojas pavogė 1,2 milijono eurų vertės briliantą

Belgijos mieste Antverpene valytojas pavogė vienai deimantų bendrovei priklausantį 32 karatų svorio ir 1,2 milijono eurų vertės briliantą. Tai penktadienį pranešė televizijos kanalas RTBF, kuriuo remiasi "RIA Novosti”.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 18, 2013, 2:24 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:25 AM

Incidentas įvyko dar 2008 metų vasarį. Brangakmenis buvo laikomas negrįžtamai prarastu. Pats brilianto savininkas dėl jo dingimo kaltino save, manydamas, kad brangakmenis atsitiktinai įkrito į šiukšlių dėžę ir vėliau buvo išmestas.

Kad buvo įvykdyta vagystė ir kad nusikaltimą padarė valytojas vardu Hammadi, paaiškėjo tik šiais metais, kai vyras buvo sulaikytas Prancūzijos Lilio miesto viešbutyje, kur jis vedė derybas su potencialiais pirkėjais dėl brilianto pardavimo.

Tyrėjams buvęs valytojas teigė neketinęs vogti brangakmenio, kuris, anot jo, tisiog gulėjo ant stalo ir atsitiktinai pateko į dulkių siurblį. Vėliau vyras tai pastebėjo, bet nebesiryžo grąžinti brilianto.

Tačiau peržiūrėjus stebėjimo kamerų vaizdo įrašus, paaiškėjo, kad Hamadis dulkes nuo stalų šluostė skuduru. Jam gresia 40 mėnesių kalėjimo ir 1,1 tūkstančio eurų bauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.