Europa bando atsigauti po audros, kuri pražudė 16 žmonių

Šiaurinės Europos šalys

Nurimus gūsingam vėjui ir smarkioms liūtims pradedama vertinti audros padaryta žala.<br>AP nuotr.
Nurimus gūsingam vėjui ir smarkioms liūtims pradedama vertinti audros padaryta žala.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Oct 29, 2013, 2:14 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:25 PM

Nurimus gūsingam vėjui ir smarkioms liūtims, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Nyderlanduose, Skandinavijos šalyse ir šiaurės Vokietijoje pradedama vertinti audros padaryta žala.

Britanijoje, kur žuvo keturi žmonės, 61 tūkst. namų ūkių tebėra be elektros, nors pirmadienį šis skaičius vienu metu buvo padidėjęs iki 600 tūkst., nurodė Energetikos tinklų asociacija.

Nors kai kurie traukinių reisai buvo atidėti arba atšaukti, tarnybos pamažu grįžo prie įprasto darbo ritmo.

Vokietijoje, kur per audras nuo sekmadienio žuvo septyni žmonės, geležinkelių bendrovė „Deutsche Bahn“ perspėjo, jog šalies šiaurėje įprastam traukinių eismui atkurti prireiks šiek tiek laiko.

Audra apgadino geležinkelius Brėmeno ir Hamburgo didmiesčiuose, taip pat Žemutinės Saksonijos ir Šlėzvigo-Holšteino žemėse, nurodė bendrovė.

Vokietijos įšiauriausiame Šlėzvigo-Holšteino regione, esančiame tarp Šiaurės ir Baltijos jūrų, kai kurios mokyklos antradienį liko uždarytos, pranešė vietos naujienų agentūra DPA.

Tuo tarpu pietų Švedijoje daugelis geležinkelio linijų vėl veikė, tačiau apie 60 tūkst. namų dar nebuvo atkurtas elektros tiekimas, apie 35 tūkst. abonentų negalėjo naudotis laidinio telefono ryšiu.

Kai kuriose kaimiškose vietovėse elektros tiekimas gali būti atkurtas tik po kelių dienų.

Danijoje žuvo du žmonės, o nacionalinė geležinkelių bendrovė DSB perspėjo, kad antradienį traukinių eismas tebebus sutrikdytas.

Nyderlanduose, kuriuose audra pareikalavo dviejų žmonių gyvybių, preliminarūs vertinimai rodo, kad stichija padarė žalos už 95 mln. eurų (328 mln. litų). Į šią sumą nebuvo įtraukta žala visuomeniniams pastatams ir žemės ūkiui, nurodė Draudikų asociacija.

Dar vienas žmogus žuvo Prancūzijoje, kur ši audra buvo praminta „Christian“.

Estijoje ir Latvijoje antradienį elektros dar neturėjo dešimtys tūkstančių namų ūkių.

Tuo tarpu Britanijos žiniasklaida ją vadino „St.Jude“ pagal katalikų šventąjį Judą Tadą, laikomą patekusiųjų į beviltišką padėtį, dingusių daiktų ir žmonių globėju, kurio diena buvo minima pirmadienį, spalio 28-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.