Saldainiuose rado narkotikų

Amerikiečių vaikų, kurie per Heloviną kaip persirengėliai vaikšto po namus, tėvai sunerimę. Kas, jei svetimuose namuose atžalos gaus narkotikų? Nuogąstavimų kilo po pareigūnų radinio Pensilvanijoje.

Baimintasi, kad į duris pasibeldę jaunieji amerikiečiai Helovino naktį galėjo sulaukti ne tik įprastų saldainių.<br>„Reuters” nuotr.
Baimintasi, kad į duris pasibeldę jaunieji amerikiečiai Helovino naktį galėjo sulaukti ne tik įprastų saldainių.<br>„Reuters” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 7:08 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:21 PM

Šios valstijos pareigūnai likus kelioms dienoms iki Helovino Vakarų Česterio universiteto miestelyje aptiko saldainių, į kuriuos buvo įdėta narkotinių medžiagų. Remdamasis „Huffington Post” apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Viena Helovino tradicijų Amerikoje – belstis į nepažįstamųjų duris ir kaulyti saldainių. Tad ši šventė prisidengiant saldumynų dalijimu narkotikų prekeiviams – idealus metas.

Manoma, kad nekaltai atrodantys saldainiai, įvynioti į spalvingus popierėlius, per Heloviną būtų buvę pardavinėjami studentams. Tačiau neatmetama galimybė, kad jie galėjo pasiekti ir mažamečius.

Maždaug 18 kilogramų saldainių, kuriuose buvo marihuanos sudėtinės medžiagos THC, slėptuvė aptikta viename bute. Prieš tai policija gavo nemažai informacijos, padėjusios surasti slėptuvę studentų miestelyje.

Anot JAV žiniasklaidos, gaminti saldainius su narkotinėmis medžiagomis sugalvojo vienas 24 metų studentas.

Jam dar nepateikti kaltinimai, nes laukiama, kol laboratorijos darbuotojai išsiaiškins, kiek THC buvo įdėta į saldainius.

„Nemanau, kad šie narkotikai buvo skirti vaikams.

Problema yra asmens neatsakingumas. Tokiu būdu pateikti narkotikai galėjo išplisti į visuomenę”, – kalbėjo Česterio apygardos prokuroras Patrickas Carmody.

Saldainiai su narkotinėmis medžiagomis buvo įvairaus dydžio: nuo vieno kąsnio iki apelsino dydžio.

Ieškoti narkotikų slėptuvės pareigūnai ėmė tuomet, kai mašinoje, kurioje tvyrojo marihuanos kvapas, aptiko kelis universiteto studentus.

Juos apklaususi policija sužinojo apie butą, kuriame buvo laikomi platinti paruošti saldainiai su narkotikų įdaru.

Helovinas Amerikos policijai – nelengvas metas. Antai Kalifornijoje policija išplatino specialius perspėjimus visuomenei. Priminta, jog už nelegalų alkoholio vartojimą viešosiose vietose, turto niokojimą, šiukšlinimą ir kitas su įstatymais prasilenkiančias šėliones bus skiriamos trigubos baudos.

Vairuotojams patariama važiuoti atidžiau ir saugotis į kelią išėjusių persirengėlių.

O štai Čikagos priemiesčio Park Ridžo policijos departamentas įspėjo tėvus būti budrius, mat kaimynystėje gyvena net keli žinomi pedofilai.

Jie jau perspėti Helovino naktį nekelti kojos iš namų, nors baiminamasi, kad persirengę pabaisomis tikrieji siaubūnai mėgins saldainiais vilioti mažus vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.