Vokietija ir Brazilija pasiūlė JT priimti rezoliuciją prieš šnipinėjimą

Vokietija ir Brazilija kreipėsi į Jungtines Tautas (JT), prašydamos priimti rezoliucijos projektą, kuriuo raginama gerbti teisę į privatumą skaitmeniniame amžiuje, praneša BBC.

Pasaulyje kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad JAV galimai klausėsi Vokietijos kanclerės A.Merkel telefono pokalbių.<br>AP nuotr.
Pasaulyje kilo skandalas, kai paaiškėjo, kad JAV galimai klausėsi Vokietijos kanclerės A.Merkel telefono pokalbių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 2, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:04 PM

Rezoliucijos projektą, kuriame konkrečios šalys neminimos, svarstys Generalinės Asamblėjos komitetas, atsakingas už žmogaus teises.

Dokumentu Asamblėja raginama išreikšti susirūpinimą dėl "žmogaus teisių pažeidimų, atsiradusių dėl komunikacijų sekimo". Šalys raginamos ginti savo teisę į privatumą, įtvirtintą tarptautinėje teisėje. Rezoliucija skatina nutraukti visuotinį elektroninį šnipinėjimą ir pažymi, kad nelegalus asmeninių duomenų rinkimas yra "stiprus kišimasis" į privatumą.

JAV sulaukė pasipiktinimo iš sąjungininkių dėl įtarimų šnipinėjimu, kurie kilo amerikiečiui informatoriui Edwardui Snowdenui paskelbus slaptus žvalgybos dokumentus.

Penktadienį Vokietijos vidaus reikalų ministras Hansas-Peteris Friedrichas pareiškė, kad jis pasistengs surasti būdą surengti buvusio JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) darbuotojo E. Snoudeno pokalbį su Vokietijos pareigūnais, jei tik šis yra pasiruošęs pateikti detalių apie NSA darbą, įskaitant ir detales apie galimą Vokietijos kanclerės Angelos Merkel telefono klausymąsi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.