Dviejų Malyje nužudytų žurnalistų palaikai atskraidinti į Paryžių

Dviejų Malyje nušautų

Žurnalistų palaikai pargabenti į Prancūziją.<br>AP nuotr.
Žurnalistų palaikai pargabenti į Prancūziją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 5, 2013, 10:29 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:36 PM

„Air France“ lėktuvas su 57 metų Ghislaine Dupont ir 55 metų Claude'o Verlono karstais nutūpė kelios minutės po 7 val. (8 val. Lietuvos laiku), sakė šaltinis, kuris nesutiko skelbti savo pavardės.

Pasak prancūzų užsienio reikalų ministro Laurent'o Fabiuso, šiuos du „Radio France Internationale“ (RFI) žurnalistus šeštadienį Malio šiaurės rytuose esančiame Kidalio mieste pagrobė ir nužudė „teroristų grupės“.

„Padarysime viską, kad surastume kaltininkus“, - žadėjo Malio prezidentas Ibrahimas Boubacaras Keita, pirmadienį sostinėje Bamake susitikęs su RFI vadovybe.

„Dar šiandien pradėjome kriminalinį tyrimą dėl šių nužudymų ir šįvakar prancūzų tyrėjai turėtų atvykti čia, dirbti drauge su savo kolegomis maliečiais“, - pridūrė jis.

Aukų palaikai sekmadienį vakare buvo atskraidinti į Bamaką, kur šimtai Malio ir RFI reporterių tylėdami žygiavo gatvėmis ir taip pagerbė nužudytus kolegas.

Policijos šaltinis pagrindiniame Šiaurės Malio mieste Gao sakė, kad buvo sulaikyta „tuzinas įtariamųjų“, bet prancūzų gynybos ministrui Jeanui-Yves'ui Le Drianui artimas šaltinis paneigė, kad kažkas buvo areštuotas.

Žurnalistų nužudymas sukrėtė Prancūziją, kuri vos prieš kelias dienas džiaugėsi dėl keturių įkaitų, pagrobtų šalia Malio esančiame Nigeryje ir laikytų trejus metus, sugrįžimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.