Tris moteris 30 metų Londone kalino komunizmo fanatikų sekta

Aiškėja daugiau vergovės skandalo, kilusio Londono policijai išlaisvinus tris daugiau kaip 30 metų nelaisvėje laikytas moteris, detalių. Vergėmis moteris laikęs 73 metų įtariamasis Aravindanas Balakrishnanas aštuntajame dešimtmetyje buvo Komunistų partijos aktyvistas ir vėliau nuo jos atsiskyrusios komunos lyderis, vadinamas tiesiog draugu Bala, rašo theguardian.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2013, 10:56 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:58 AM

Naujoji jo organizacija pasižymėjo ultrakairiosiomis pažiūromis ir Kinijos komunistų lyderio Mao garbinimu. Ji vadinosi Marksizmo-Leninizmo-Mao Dzeduno minties darbininkų institutas.

Kartu suimta jo 67 m. žmona Chanda Balakrishnan buvo jo bendražygė aktyvistė.

Jauniausia iš išlaisvintų moterų, trisdešimtmetė, manoma, yra A.Balakrishnano ir airės belaisvės duktė.

Kraštutinių komunistų irštva

Organizacija, įsikūrusi skurdžiame pietinio Londono Brikstono rajone, veikė kaip komuna, kurioje, bent jau buvo teigiama, pagrindinį vaidmenį vaidino moterys.

Kai kas organizaciją apibūdindavo kaip skvotą, tačiau iš tiesų Balakrishnano grupė buvo sudariusi ilgalaikės nuomos sutartį. „Skvotas“, įsikūręs trijų aukštų name, visada būdavo užimtas, įvairiu paros metu atvykdavo ir išvykdavo didžiulės jaunų žmonių grupės.

A.Balakrishnano įsitikinimai buvo kraštutiniai netgi tarp kraštutinių kairiųjų. Jis laikė savo grupuotę tiesiogine maoistinės Kinijos dalimi, kvietė Raudonąją armiją atvykti į pietų Londoną ir išvaduoti darbo žmones.

Pastate buvo įkurta ir šventykla mirusio komunistinės Kinijos lyderio atminimui.

Dar 13 adresų

Policija nustatė dar 13 adresų Londone, susijusių su tris moteris nelaisvėje laikiusių sutuoktinių poros propaguojamu kultu.

Dvi vyresniosios aukos – 69 metų malaizietė ir 57 metų airė – prieš 30 metų prisijungė prie A.Balakrishnano kaip tos pačios ideologijos sekėjos. Jos iš pažiūros gyveno kaip kolektyve, bet patyrė ekstremalią emocinę kontrolę, kuri laikė jas pririštas prie namų ūkio.

Manoma, kad dvi vyresniosios aukos su A.Balakrishnanu susipažino Londone ir susižavėjo jo pažiūromis, pradėjo gyventi jo „sektoje“. Organizacijai iširus, jos liko ir toliau gyventi su juo ir jo žmona, kentėdamos jų psichologinį ir fizinį smurtą.

Rastas gimimo liudijimas, nurodantis, kad trisdešimtmetė moteris yra airės belaisvės duktė. Yra nuorodų, kad prieš 15 metų socialinės tarnybos buvo gavusios pranešimą, kad ji nelanko mokyklos. Buvo susisiekta su šeima, bet nesiimta jokių veiksmų, nes pačios aukos atsisakė.

Aistringas laiškas kaimynui

Jauniausia iš moterų kaimynui parašė aistringą laišką, kuriame papasakojo apie savo beviltišką padėtį. Moteris, gimusi kolektyve, rašė kaimynui, kad jaučiasi „kaip musė voratinklyje“. Trisdešimtmetė buvo netekusi galvos dėl 26 metų kaimyno Mariuso Fenecko. M.Fenecko draugės teigimu, per septynerius metus ta moteris jam parašė daugiau kaip 500 laiškų, kai kurie jų – prikvėpinti ir su bučinių atspaudais.

Viename iš laiškų ji, esą, rašė: „Jie įkalino mane čia, užrakino visas duris ir langus.“ Laiške ji taip pat teigė, kad patiria „nenusakomus kankinimus“ ir ne kartą kaltino savo kalintojus, kurie dar drįsta vadintis jos „giminaičiais“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.