Holivude filmus kūrė Izraelio agentas

Gandai, kad Holivudo prodiuseris Arnonas Milchanas buvo Izraelio šnipas, pasitvirtino. Filmo „Graži moteris“ („Pretty Woman“) kūrėjas net pirko technologijų, reikalingų branduoliniams ginklams gaminti, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2013, 5:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:23 AM

Toks 68 metų Izraelio verslininko A.Milchano prisipažinimas nuskambėjo pirmadienį per žydų valstybinės televizijos kanalą „Channel 2“.

Tokių filmų kaip „Velnio advokatas“ („The Devils Advocate“), „Kovos klubas“ („Fight Club“), „Ponas ir ponia Smitai“ („Mr. & Mrs. Smith“) prodiuseris laidoje pasakojo apie savo šešėlinę veiklą praėjusio amžiaus 8–9-ąjį dešimtmečiais dirbant Holivude.

Jis atskleidė, kaip bendradarbiavo su Izraelio valdžia, buvo įsitraukęs į slaptus ginklų sandėrius ir stengėsi gauti tėvynei technologijų, kurių esą Izraeliui reikėjo branduoliniam ginklui pasigaminti.

„Aš padariau tai dėl savo šalies ir tuo didžiuojuosi“, – neslėpė A.Milchanas. Prieš įsiverždamas į Holivudo kino pramonę Izraelyje jis vadovavo trąšų gamybos kompanijai.

Tiesa, maždaug 120 filmų prodiuseris pridūrė, kad gandai apie jo dvilypį gyvenimą šiek tiek trukdė kurti filmus.

„Holivude nemėgstama dirbti su ginklų prekeiviais, su tais, kurie gyvena iš prekybos automatais ir žudynių. Todėl, užuot klausęsis kieno nors pasakojimo apie scenarijų, turėdavau pats pusę valandos aiškinti, kad nesu prekiautojas ginklais“, – sakė A.Milchanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.