Rygoje dėl pažeidimų uždarytos dvi „Maxima“ ir „Rimi“ parduotuvės

Rygoje buvo uždaryti du prekybos centrai po to, kai jų pastatų konstrukcijose buvo rasti pažeidimai. Specialistams patikrinus pastatus, kuriuose įsikūrę prekybos centrai „Rimi“ ir „Maxima“ paaiškėjo, kad statiniai yra nesaugūs ir keliantys grėsmę. Penktadienio vakarą buvo skubiai evakuoti žmonės.

Rygoje uždaryti du prekybos centrai - „Rimi“ ir „Maxima“.<br>Fotomontažas
Rygoje uždaryti du prekybos centrai - „Rimi“ ir „Maxima“.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:53 PM

Galimi pavojai dėl konstrukcijų laikomosios galios konstatuoti prekybos centre „Sahara“ Lubano gatvėje, kuriame įsikūrusi parduotuvė „Maxima“, ir parduotuvėje „Rimi“ Augusto Deglavo gatvėje.

Rygos miesto savivaldybė pranešė, kad buvo užfiksuoti įtrūkimai šių parduotuvių konstrukcijose. Dėl to sumažėjo šių konstrukcijų laikomoji galia, pranešė naujienų portalas tvnet.lv.

Vizualiai tikrinant eksploatuoti atiduotus „Maxima“ pastatus,  prekybos centro „Sahara“ laikančiojoje konstrukcijoje visuose aukštuose buvo aptiktas kiaurai einantis įtrūkimas, kurio plotis vietomis siekia 2-3 centimetrus. 

Prekybos centro savininkas buvo informuotas apie vizualinio įvertinimo rezultatus ir įpareigojo jį nedelsiant atlikti techninį laikančiųjų konstrukcijų patikrinimą, kad būtų išaiškintos įtrūkimo atsiradimo priežastys ir galimas jų poveikis pastato saugumui.

Specialistai puolė tikrinti prekybos centrų pastatų po to, kai Rygos Zuolitūdės rajone sugriuvo „Maxima“ parduotuvė. Buvo tikrinami būtent tie pastatai, kuriuos statė kompanija „Re&Re“.

Taip pat, statybos valdyba pažymėjo, kad vizualinio tyrimo metu pastebėtas prekybos centro „Rimi“ stogo sijų nuokrypis. Pastebėti ir išorinių sienų įtrūkimai.

Rygos mero nurodymu buvo apžiūrėta 61 „Maxima“ parduotuvė, 58 „Rimi“ tinklo parduotuvės ir 106 visuomeniniai pastatai, bei 14 bendrovės „Re&Re“ statinių, pranešė Latvijos portalas tvnet.lv.

Po patikrinimo šešiuose objektuose sustabdyti statybų darbai, dviejuose jų pastebėti trūkumai jau pašalinti ir statybos tęsiamos. Penkiuose objektuose nustatyta savavališkas eksploatavimas.

Prekybos bendrovės „Maxima Latvija“ atstovas Janis Beseris sakė naujienų agentūrai BNS, kad parduotuvė „Maxima“ prekybos centre „Sahara“ uždaryta, iš jos evakuojami žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.