Buvusio Izraelio premjero A.Sharono sveikata blogėja

Naujausiame pranešime apie jo būklę gydytojai teigia, kad A.Sharono gyvybei tebegresia pavojus, bet jis nejaučia skausmo.

2006 metais A.Sharonas paniro į komos būseną.<br>AP nuotr. iš archyvo
2006 metais A.Sharonas paniro į komos būseną.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 3, 2014, 1:26 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:57 PM

Naujausiame pranešime apie jo būklę gydytojai teigia, kad A.Sharono gyvybei tebegresia pavojus, bet jis nejaučia skausmo.

Gydytojų teigimu, 85-erių A.Sharonui sutriko kelių organų, įskaitant inkstus, veikla. Organų būklė blogėja. A.Sharono šeima budi prie jo ligoninėje.

A.Sharonas ministru pirmininku tapo 2001 metais. 2005 metais jį ištiko insultas, o po didesnio insulto 2006 metais A.Sharonas paniro į komos būseną. Jei pacientas yra komos arba vegetacinės būklės, tai nereiškia, kad jo gyvybei gresia pavojus. Dėl smegenų pažeidimų pacientas netenka sąmonės, bet širdis, kepenys, inkstai ir kiti organai toliau veikia. Esant tinkamai priežiūrai: maitinant per vamzdelį ir judinant, kad neatsirastų pragulų, pacientai gali ne vienerius metus išlikti tokios stabilios sveikatos būklės. Nepaisant to, bėgant laikui paciento kūnas silpsta - sunyksta raumenys ir didėja infekcijų, pavyzdžiui, plaučių uždegimo pavojus.

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry ketvirtadienį sakė, kad amerikiečiai mintimis yra su A.Sharono šeima.

„Mes prisimename jo indėlį, jo pasiaukojimą, kad užtikrintų Izraelio išlikimą ir gerovę“, - sakė J.Kerry.

Po Izraelio įkūrimo 1948 metais A.Sharonas kovojo keturiuose Izraelio karuose. Dauguma Izraelio gyventojų jį laiko puikiu karo vadu, bet palestiniečiai jį keikia.

Ekspremjeras skatino žydų gyvenviečių statybą palestiniečių teritorijose bei inicijavo prieštaringai vertinamos Vakarų kranto užkardos įrengimą. Tačiau 2005 metais, nepaisydamas griežtų prieštaravimų Izraelyje, A.Sharonas nurodė šalies pajėgoms ir naujakuriams atsitraukti iš Gazos ruožo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.