Komos ištikto buvusio Izraelio premjero A.Sharono būklė nepakito

Buvusio Izraelio ministro pirmininko Arielio Sharono sveikatos būklė,

Pasak medikų, tiriant A.Sharono kraują nustatyta infekcijos požymių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Pasak medikų, tiriant A.Sharono kraują nustatyta infekcijos požymių.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 4, 2014, 2:12 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:12 PM

„Šiuo metu negalime pranešti apie jokius buvusio premjero Arielio Sharono būklės pokyčius“, – radijas pranešė iš Tel Hašomero ligoninės, esančios netoli sostinės Tel Avivo.

Kaip pranešama, A.Sharonas merdi – 85 metų buvusio politiko būklė pablogėjo trečiadienį, smarkiai sutrikus inkstų veiklai po operacijos.

„Tyrimai rodo lėtai, laipsniškai blogėjantį jo gyvybiškai svarbių organų funkcionavimą... Jo būklė nepakito. Jis tebėra kritinės būklės, ir jo gyvybei gresia pavojus“, – radijas penktadienį citavo Tel Hašomero ligoninės direktorių Zeevą Rotsteiną paskutiniame oficialiame pranešime apie A.Sharono būklę, paskelbtą prieš žydų šabą.

„Nemanau, kad padėtis su laiku pagerės – ir žinome, kas paprastai nutinka tokiais atvejais“, – pridūrė jis, leisdamas suprasti, kad A.Sharonas gali greitai mirti.

Pasak Z.Rotsteino, tiriant A.Sharono kraują nustatyta infekcijos požymių. Ligoninės direktorius nurodė, kad tokios trapios būklės pacientui nebuvo įmanoma atlikti dializės.

Naujienų portalas „Ynet“, cituodamas medicinos šaltinius, trečiadienį nurodė, kad A.Sharonas prieš mėnesį buvo perkeltas į intensyviosios terapijos skyrių. Vėliau jo būklė laikinai stabilizavosi, tačiau vėl „reikšmingai pablogėjo“ per kelias pastarąsias dienas.

Ilgametis Izraelio dešiniųjų nacionalistų politinės stovyklos lyderis 2006 metų sausio 4-ąją patyrė stiprų insultą, per kurį A.Sharoną ištiko koma, tebesitęsianti iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.