Prie relikvijų Rusijos elitas patenka nešaldamas lauke

Specialiai lrytas.lt, Maskva

Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Jan 13, 2014, 2:56 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:58 PM

Nuo sausio 6-osios Maskvos Kristaus Išganytojo cerkvėje tikintieji gali išvysti su žemiškuoju Jėzaus Kristaus gyvenimu susijusią relikviją -- trijų Rytų šalies išminčių dovanas. Per pirmąją savaitę jų pagerbti į cerkvę atėjo keli šimtai tūkstančių tikinčiųjų.

Prie šios relikvijos jau nusidriekė net kelių kilometrų ilgo eilė. Policijos duomenimis eilėje vienu metu laukia per 40 tūkstančių žmonių, norinčių bent akies krašteliu žvilgtelėti į stebuklus. Kai kuriems tenka išstovėti daugiau nei 12 valandų. Tad ruošiamasi įvairioms situacijoms.

Šalia eilės budi 12 medicinos brigadų. Be to, stovi keletas autobusų, kuriuose gali pailsėti itin pavargę ar sušalę. Veikia lauko virtuvė, savanoriai nešioja pyragėlius ir karštą arbatą. Nepaisant to, į medikus jau kreipėsi daugiau nei 250 žmonių -- daugiausia pagyvenusio amžiaus. Daugeliui paaštrėjo chroniški susirgimai, prisidėjo ir nuovargis.

Tiesa, šitaip vargsta ne visi. Rusų žurnalistai išsiaiškino, kad į Kristaus Išganytojo cerkvę galima patekti pro kitą įėjimą. Tačiau jis skirtas tik ypatingai svarbiems asmenims. Jie prie cerkvės privažiuoja prabangiais juodais "Mercedes", eina į Kristaus Išganytojo cerkvę, grįžta po 15-20 minučių ir atlikę pareigą išvažiuoja namo.

Fotografė Eka Vekua įamžino šį vaizdelį ir nuotraukas įkėlė savo tinklaraštyje, radijo stoties "Echo Moskvy" portale. Atsiliepimų ilgai laukti nereikėjo.

"Tegu kad ir išlaižo jie šias taip vadinamas relikvijas! Jei tauta – vieni kvailiai, tai aišku, kad tautai nebėra iš ko daugiau laukti pagalbos! O jei Dievas visgi yra, tai linkiu jiems degti pragare už tai, ką visi šie „vipai“ padarė Rusijai ir jos tautai!", -- plūdosi vienas komentatorius.

Dėžutė su Išminčių dovanomis sausio 14-ąją bus išvežta iš Maskvos į Sankt Peterburgą. Piligrimai jas Novodevičės vienuolyne galės pagerbti iki sausio 17-osios. Įdomu, ar ten taip pat bus du įėjimai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.