„Femen“ nuogalės ispanų arkivyskupą apmėtė kelnaitėmis

Ukrainiečių feminisčių judėjimas „Femen“ paskelbė „kruviną karą“ Ispanijos katalikų bažnyčiai, kuri siekia šalyje uždrausti abortus. Iki pusės apsinuoginusios penkios „sekstremistės“ sekmadienį užpuolė vieną iš aktyviausių abortų draudimų lobistų – Madrido arkivyskupą Antonio Rouco Varelą, pravarde Tono. Šaukdamos „dink iš mano p..ės“, jos apmėtė dvasininką moteriškomis apatinėmis kelnaitėms, „išmyrkytomis nelegalių abortų kraujyje", skelbia „Femen".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 3, 2014, 10:09 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 7:12 PM

Ant aktyvisčių nuogų krūtinių buvo užrašai „Stop episkopalinei mafijai“ ir „Abortas yra šventas“. Anot „Femen", kruvinų kelnaičių lietus arkivyskupui suteikė mistinės patirties. 

„Tono yra geras Ispanijos teisingumo ministro ir abortų draudimo įstatymo projekto autoriaus Alberto Ruizo Gallardono draugas.

A.R.Gallardono ir Ispanijos episkopalinės mafijos susitarimas turi tikslą – grąžinti inkviziciją, kuomet abortus pasidariusios moterys bus laikomos eretikėmis. Grįžtame į tamsiuosius amžius, kuomet dėl abortų moterys būdavo pririšamos prie stulpų ir sudeginamos.

„Femen“ reikalauja visiško Ispanijos pasaulietinės ir bažnytinės valdžios atskyrimo bei A.R.Gallardono abortų įstatymo reformos nutraukimo. Jei taip nenutiks, mūsų nuogas karas bus tęsiamas prieš kiekvieną, kuris kėsinsis į mūsų teisę į abortą“, - rašoma „Femen“ interneto svetainėje.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.