Boksininko misija – atkreipti dėmesį į Ukrainą

Į politinę krizę Ukrainoje įsijungė vieno opozicijos lyderių Vitalijaus Klyčko brolis – daugkartinis pasaulio bokso sunkaus svorio čempionas Vladimiras. Jis naujienų agentūrai AP pareiškė į Niujorką pirmąjį vasario savaitgalį atvykęs ne tik pirmą kartą pasimėgauti amerikietiškojo futbolo lygos NFL finalo rungtynių atmosfera, bet ir atkreipti dėmesį į situaciją ukrainoje.

V.Klyčko ragina pasaulį atkreipti dėmesį į situaciją Ukrainoje.<br>AP nuotr.
V.Klyčko ragina pasaulį atkreipti dėmesį į situaciją Ukrainoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2014, 11:22 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:52 PM

37 metų Vladimiras Klyčko seka savo vyresniojo brolio Vitalijaus – taip pat buvusio bokso čempiono – pėdomis. Jis neseniai baigė sportininko karjerą ir ėmėsi vadovauti opozicinei partijai „Udar“. Jis taip pat planuoja dalyvauti 2015 metų prezidento rinkimuose.

„Tiesiog noriu, kad pasaulis žinotų, kas vyksta Ukrainoje. Noriu pabrėžti, kad problema gali, deja, išvirsti į pilietinį karą. Gali žūti daug daugiau žmonių, – teigė boksininkas. – Galime prarasti dar vieną šalį – Ukrainą – diktatūrai“.

Anot sportininko, vienintelė išeitis – ne vyriausybės atsistatydinimas, o pirmalaikiai rinkimai, tiek prezidento, tiek parlamento.

„Esu susirūpinęs dėl visų žmonių saugumo, taip pat – ir mano brolio, – kalbėjo V.Klyčko. – Tai nejuokinga. Tai rimta. Kalbu apie gyvenimą ir mirtį. Situacija gali pasikeisti akimirksniu“.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.