Rusijoje kryžiais apsikarstęs užpuolikas surengė žudynes

Incidentas įvyko 14 val. vietos laiku.

Šautuvu ginkluotas vyras sekmadienį po pietų įsiveržė į Kristaus Prisikėlimo katedrą.<br>Vyskupijos nuotr.
Šautuvu ginkluotas vyras sekmadienį po pietų įsiveržė į Kristaus Prisikėlimo katedrą.<br>Vyskupijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 9, 2014, 9:42 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 1:19 PM

Šautuvu ginkluotas 25 metų vyras sekmadienį po pietų įsiveržė į Kristaus Prisikėlimo katedrą – pagrindinę Južno Sachalinsko ir Kurilų vyskupijos katedrą – ir paleido kelis šūvius, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vyskupijos darbuotojai. Jis taikėsi į žmones ir ikonas.

Incidentas įvyko 14 val. vietos laiku.

Pasak liudininkų, nusikaltėlis buvo ginkluotas šautuvu, o ant jo krūtinės buvo du kryžiai.

Įvykio vietoje nuo patirtų sužeidimų mirė cerkvėje patarnaujanti vienuolė Liudmila Priašnikova ir parapijietis, kurio tapatybė šiuo metu nustatinėjama. Dar šeši žmonės buvo sužeisti ir paguldyti į ligonines.

„Žmonėms daugiausia sužeistos kojos“, - sakė vyskupijos spaudos tarnyboje.

Po šio išpuolio buvo sulaikytas vyras, dirbantis apsaugininku vienoje privačioje miesto firmoje, jo motyvai kol kas neaiškūs, sakoma Rusijos Tyrimų komiteto pareiškime.

„Šaudęs žmogus buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje. Jis gimęs 1989 metais, dirba vienoje vietos privačioje apsaugos bendrovėje“, - sakė Tyrimų komiteto Sachalino srities biuro atstovas.

Jis pridūrė, kad šaudęs asmuo nebandė bėgti ir kad jį sulaikė patrulių tarnybos komanda.

Sachalinas yra didžiausia Rusijos sala. Incidentas įvyko Pietų Sachaline, kurį drauge su Kurilų salomis iš Japonijos Antrojo pasaulinio karo pabaigoje atėmė sovietų pajėgos.

Japonija neatsisako pretenzijų į keturias pietines Kurilų salas ir tai dešimtmečius komplikavo ekonominius santykius tarp Maskvos ir Tokijo.

Lengvatinio apmokestinimo zona Sachalino saloje tiekia Rusijai daugumą jos suskystintų gamtinių dujų. Sočio žiemos olimpinių žaidynių dienomis visoje Rusijoje galioja ypač griežtos saugumo priemonės. Tačiau incidentas cerkvėje su olimpiada nesiejamas.

Šaudė mokinys

Šią savaitę du žmonės - mokytojas ir policininkas - buvo nušauti vienoje Maskvos mokyklų.

Pirmadienį ryte 263-iojoje Maskvos mokykloje įvyko tragedija. Puikiai mokęsis dešimtokas į mokyklą atsinešė du tėvo šautuvus, įsibrovė į geografijos kabinetą ir nušovė pamoką vedusį geografijos ir biologijos mokytoją.

Sukrėsti bendramoksliai pasakojo, kad žudynes surengęs 16-metis Sergejus Gordejevas buvo nekonfliktiškas, bet uždaro būdo vaikinas. Įtariamojo kaimynai tikino, kad paauglys augo geroje šeimoje.

Pagal Rusijos žiniasklaidos atkurtą įvykių scenarijų, ginkluotas S.Gordejevas įėjo į mokyklą ir pareikalavo, kad apsaugininkas jį įleistų.

„Man reikia pas geografijos mokytoją“, – pareiškė jis.Apsaugininkas pakluso ir palydėjo paauglį į geografijos kabinetą, bet prieš tai suspėjo paspausti pavojaus signalą. Įėjęs į klasę vaikinas šovė į 31 ar 32 metų geografijos mokytoją Andrejų Kirilovą.

Atvažiavusius pareigūnus apsaugininkas palydėjo į geografijos kabinetą, užpuolikas juos pasitiko šūviais. Vienas pareigūnas buvo sunkiai sužeistas, kitas – žuvo.

Vaikinas klasėje įkalino daugiau nei 20 bendraamžių. Pasak Maskvos policijos viršininko Anatolijaus Jakunino, paleisti įkaitus įkalbėjo užpuoliką jo tėvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.