Metus vandenyne dreifavęs vyras grįžo namo

Vyras, teigiantis kad visus metu dreifavo Ramiajame vandenyne, grįžo namo į Salvadorą, informuoja BBC. 37-erių metų Jose Salvadoras Alvarenga, kuris sausio pabaigoje buvo rastas Maršalo salų pakrantėje, buvo parskraidintas iš JAV, o tėvynėje jį pasitiko šeimos nariai.

J.S.Alvarenga, kuris esą metus dreifavo Ramiajame vandenyne, grįžo namo į Salvadorą.<br>AP nuotr.
J.S.Alvarenga, kuris esą metus dreifavo Ramiajame vandenyne, grįžo namo į Salvadorą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:40 AM

J.S.Alvarenga tvirtina, kad 2012 metais valtimi su draugu išplaukė iš Meksikos ir nuo to laiko dreifavo vandenyje. Tikinama, kad kelionės metu draugas, vardu Xiguelis, žuvo nuo bado ir troškulio.

Išsigelbėjęs J.S.Alvarenga rastas už 8 tūkst. kilometrų nuo išvykimo vietos. Vyras tvirtina, kad norėdamas išgyventi gaudė žuvis, paukščius ir vėžlius, gėrė savo paties šlapimą, lietaus vandenį ir paukščių kraują.

J.S.Alvarengos lėktuvas San Salvadore nusileido trečiadienį, maždaug 4 val. ryto Lietuvos laiku, šalyje jis buvo sutiktas kaip didvyris. Ypatingai svarbių asmenų ložėje vyrą pasveikino Salvadoro užsienio reikalų ministras ir kiti valstybės pareigūnai, įvykį stebėjo dešimtys reporterių ir fotografų.

Grįžęs „robinzonas“ buvo pernelyg susijaudinęs, kad galėtų ištarti žodį jį sveikinant jo gimtajai šaliai. Purtydamas galvą ir mojuodamas dešimtis filmavimo kamerų Salvadoro pagrindiniame oro uoste, J.S.Alvarenga sumurmėjo tik kelis žodžius, kurių nebuvo galima suprasti. 

Po patirto išmėginimo nusikirpęs ir nusiskutęs J.S.Alvarenga turėjo būti nuvežtas į ligoninę netoli San Salvadoro, kur gydytojai spręs, kada jam bus galima grįžti į savo kaimą Ramiojo vandenyno pakrantėje, iš kurio jis išvyko prieš 15 metų. 

Jo tėvų ir 14-metės dukters Fatimos oro uoste nesimatė, bet jie papuošė šeimos namus Garita Palmeroje mėlynais balionais, palmių lapais ir užrašu „Sveikas sugrįžęs namo“. 

Paskutinį kartą jie jį matė prieš šešerius metus ir manė, kad jis jau yra miręs. 

J.S.Alvarenga gyveno Pietų Meksikos pakrantėje, kai 2012 metų pabaigoje išplaukė į nelemtą ryklių žvejybą. 

„Jis galėjo mirti. Bet, ačiū Dievui, mano pusbrolis yra kovotojas, nes nežinau, kas būtų nutikę kokiam kitam žmogui“, - sakė 35 metų Marisol Alvarenga, kuri atvažiavo į oro uostą su kitu giminaičiu jo pasitikti. 

„Mes laimingi, kad jis po tiek laiko grįžta“, - sakė ji. 

Po to, kai dėl sveikatos sutrikimo jis iki pirmadienio negalėjo išvykti iš Maršalo Salų, pareigūnai nerizikavo ir reikalavo J.S.Alvarengos medicininių patikrinimų prieš kiekvieną skrydį. 

2006 metais panašiomis aplinkybėmis Maršalo salose buvo rasti trys Meksikos žvejai, tikinę, kad Ramiajame vandenyne praleido 9 mėnesius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024