Teismas leido tiesiogiai transliuoti dalį O.Pistoriaus teismo

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) teisėjas nusprendė, kad dalis bėgiko Oscaro Pistoriaus teismo proceso galės būti transliuojama tiesiogiai, skelbia BBC.

O.Pistoriaus kaltinamas daugiau nei prieš metus naktį į vasario 14-ąją savo namuose Pretorijoje sąmoningai nušovęs savo draugę Reeva Steenkamp.<br>AP nuotr.
O.Pistoriaus kaltinamas daugiau nei prieš metus naktį į vasario 14-ąją savo namuose Pretorijoje sąmoningai nušovęs savo draugę Reeva Steenkamp.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2014, 2:05 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:04 PM

O.Pistoriaus kaltinamas daugiau nei prieš metus naktį į vasario 14-ąją savo namuose Pretorijoje sąmoningai nušovęs savo draugę Reeva Steenkamp. Jo teismas prasideda kovo 3 dieną.

Valstybės prokurorai įtaria, kad nužudymas buvo iš anksto apgalvotas, tačiau O.Pistorius tvirtina draugę supainiojęs su įsibrovėliu.

Pasak BBC korespondento Johanesburge, tai pirmas kartas, kai dalis teismo posėdžių bus tiesiogiai transliuojama per televiziją.

Teisėjas Dunstanas Mlambo Pretorijos teisme nusprendė, kad bus galima tiesiogiai transliuoti viso teismo garso įrašą, tačiau nufilmuoti ir transliuoti per televiziją leidimas duotas tik daliai teismo posėdžių, įskaitant bylos nagrinėjimo pradžią, specialistų įrodymus, policijos parodymus ir baigiamąsias kalbas. Leidimas negalioja kaltinamojo ir liudininkų parodymams.

Prašymą dėl teismo transliacijų pateikė žiniasklaidos grupės „MultiChoice“, „eNCA“ ir „Eyewitness News“. „MultiChoice“ planuoja 24 valandų transliaciją savo specialiai O. Pistorijaus teismui skirtame kanale, kuris pradės veikti sekmadienį.

Gynyba teigia, kad tai pakenks bylos nagrinėjimui.

Jei bus nuteistas dėl nužudymo, O.Pistoriaui grės kalėjimas iki gyvos galvos. Jei teismas nuspręs, kad šūviai buvo grubus aplaidumas, jam už grotų teks praleisti iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.