J.Tymošenko susitikime pasirodė su ramentais

Kanados užsienio reikalų ministras Johnas Bairdas penktadienį pažadėjo 200 tūkst. JAV dolerių paramą ukrainiečiams, sužeistiems per neramumus vasario mėnesį, rašo „CBC News“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-28 14:08, atnaujinta 2018-02-15 20:27

J.Bairdas penktadienį susitiko su buvusia Ukrainos premjere Julija Tymošenko, kuri praėjusią savaitę iš kalėjimo buvo paleista į laisvę.

Šeštadienį susirinkusiųjų miniai Kijeve J.Tymošenko pasirodė sėdėdama invalido vežimėlyje. O penktadienį, susitikusi su Kanados ministru, J.Tymošenko buvo su ramentais.

J.Bairdas Kijeve taip pat planuoja susitikti su naujuoju Ukrainos premjeru Arsenijumi Jaceniuku ir laikinuoju prezidentu Oleksandru Turčynovu.

Kanados vyriausybės narys sakė norintis parodyti šalies paramą naujajai Ukrainos valdžiai.

„Štai kodėl mes atvykome čia daug klausytis ir aiškiai parodyti, kad Kanada nori dalyvauti kuriant Ukrainos ateitį“, - kalbėjo J.Bairdas.

Dalyvaus prezidento rinkimuose

„Udar" („Smūgis") partijos lyderis Vitalijus Klyčko pranešė, kad J.Tymošenko dalyvaus gegužės 25-tą dieną vyksiančiuose pirmalaikiuose prezidento rinkimuose.

Šios informacijos kol kas nepatvirtino nei J. Tymošenko, nei jos aplinkos žmonės, iki šiol neigę gandus apie politikės ambicijas siekti Ukrainos prezidento posto.

Pirmalaikių prezidento rinkimų organizavimui Ukrainos parlamentas nurodė skirti daugiau kaip 200 mln. dolerių, o visi kandidatai gali registruotis iki balandžio 4 dienos.

Apie būsimą dalyvavimą rinkimuose iki šiol oficialiai yra paskelbęs tik V.Klyčko.

Panaikinti kiti kaltinimai

Ukrainoje taip pat nutrauktas antrasis ginčytinas procesas prieš buvusią premjerę J.Tymošenko.

Charkovo teisėjas Konstantinas Sadovskis pareiškė, kad kaltinimai dėl mokesčių slėpimo ir lėšų iššvaistymo panaikinti dėl įrodymų stokos. Šiame procese J. Tymošenko grėsė 12 metų kalėjimo.

Pirmajame procese J. Tymošenko 2011-aisiais buvo nuteista septynerių metų laisvės atėmimo bausme.

Parengė Jurgita Žilinskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.