Britų euroskeptikų lyderis: „V.Putino veiksmus išprovokavo ES“

Britų euroskeptikų lyderis

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2014, 3:57 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:44 AM

N.Farage‘as, kuris vadovauja Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijai, trečiadienį per televizijos debatus su Liberalų demokratų partijos nariu, ministro pirmininko pavaduotoju Nicku Cleggu, sakė, kad ES „rankos yra kruvinos“.

Anot N.Farage'o, Jungtinė Karalystė skatino 28 narių bloką Ukrainoje vykdyti „imperialistinę, ekspansionistinę“ darbotvarkę, kuri privedė prie sukilimo Kijeve ir Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos.

„Turėtume iš gėdos nuleisti galvas“, – sakė N.Farage‘as per tuos debatus, kurie buvo pirmieji iš numatytų dvejų debatų su N.Cleggu, dėl Britanijos santykių su Europa.

„Suteikėme neteisingų vilčių grupei žmonių Vakarų Ukrainoje ir jie buvo taip paraginti, kad iš esmės nuvertė savo pačių išsirinktą lyderį. Tai išprovokavo poną Putiną ir aš manau, kad Europos Sąjungos rankos, atvirai kalbant, Ukrainoje yra kruvinos“, – pareiškė jis.

Protestai Ukrainoje kilo pernai lapkritį, po to, kai dabar jau nuverstas prezidentas Viktoras Janukovyčius sustabdė derybas dėl istorinio prekybos ir politinio pakto su ES, kurį iškeitė į glaudesnius ryšius su Rusija. N.Cleggas apkaltino N.Farage‘ą palaikant V.Putiną, kurio šaliai JAV ir ES dėl Krymo krizės įvedė virtinę sankcijų.

„Tai gana gerai parodo, kokie kraštutiniai gali būti tokie žmonės kaip Nigelas Farage‘as, kai jų neapykanta Europos Sąjungai tampa tokia visa apimanti, kad norėdami išdėstyti savo poziciją jie galiausiai net palaiko Vladimirą Putiną“, –ketvirtadienį sakė jis interviu radijui.

N.Cleggas sakė, jog „ydinga“ ir „įžeidžiama“ yra teigti, kad dėl sukilimo Ukrainoje kalta ES.

„Nigelui Farage‘ui palaikyti Vladimirą Putiną – jis turės paaiškinti, kodėl taip padarė. Aš buvau priblokštas. Tai daugeliu atžvilgių buvo labiausiai stulbinanti, jeigu ne šokiruojanti, nauja reveliacija, iškilusi“ per tuos debatus, pridūrė jis.

Nei ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas), kuris pažadėjo 2017 metais surengti referendumą dėl narystės ES, jei kitais metais bus perrinktas, nei opozicijoje esančių leiboristų lyderis Edas Milibandas nedalyvavo tuose televizijos debatuose.

„YouGov“ apklausa, kurioje dalyvavo 1003 žmonės ir kurios rezultatai buvo paskelbti iškart po debatų, rodė, jog 57 proc. respondentų manė, kad N.Farage‘as pasirodė geriau. Kad geriau pasirodė N.Cleggas, nurodė 36 proc. apklausos dalyvių.

N.Farage'o partija turėtų smarkiai pagerinti savo pozicijas per Europos Parlamento rinkimus gegužės 22 dieną, o N.Cleggo partija tikriausiai pasirodys blogai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.