Šveicarija įveda perlaidų apribojimus Rusijos pareigūnams

Apribojimus Rusijos pareigūnams ketvirtadienį paskelbė ir Šveicarija. Šios šalies teritorijoje 33 Rusijos pareigūnams apribotos finansinės jų perlaidos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 3, 2014, 12:30 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:09 PM

ES nepriklausanti Šveicarija praėjusią savaitę nutarė sankcijų neskirti, tačiau vėliau sprendimą pakeitė.

Šveicarijos valstybės ekonominių reikalų sekretoriato (SECO) atstovas spaudai nurodo, kad pareigūnai negalės savo aktyvų, jau užšaldytų ES sankcijomis, perkelti į Šveicarijos finansų institucijas.

Taip pat visiems 33 Rusijos pareigūnams iš ES sąrašo bus draudžiama atvykti į Šveicarijos teritoriją - šalis priklauso Šengeno zonai ir vadovaujasi Europoje galiojančiomis taisyklėmis.

Išimtis sprendimui bus taikoma tik tuo atveju, jeigu pareigūnai atvyks į šalį vykdydami humanitarinę veiklą, veikiami nacionalinių ar tarptautinės politikos interesų.

Į sankcijų sąrašą pakliuvusiems pareigūnams taip pat bus leidžiama ir toliau palaikyti santykius su verslo partneriais, nors SECO privalės būti pateikiama informacija apie pasirašytų sutarčių pelningumą bei tikslus.

Tokios pat taisyklės bus taikomos ir galimiems pareigūnų indėliams Šveicarijos bankuose - surinkta SECO informacija leis stebėti Rusijos pareigūnų vykdomą veiklą ir su ja susijusių asmenų aktyvus.

Taip Šveicarija matys, ar nėra vykdoma neteisėtų finansinių perlaidų, o prireikus galės imtis griežtesnių priemonių.

Tokio pat pobūdžio sankcijas Rusijos pareigūnams nuo kovo mėnesio taiko ir Europos Sąjunga.

Šveicarija vasario pabaigoje įšaldė buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus bei artimiausių šio patarėjų banko sąskaitas ir sustabdė karinės paskirties prekių į Rusiją siuntimą, Šveicarijos karybos ekspertų Rusijoje apmokymus ir derybas dėl laisvosios prekybos zonos.

Rusijos užsienio reikalų ministerija Šveicarijos veiksmus apibūdino kaip antiproduktyvius ir išreiškė apgailestavimus dėl šalies vyriausybės vienašališkos pozicijos Ukrainos krizės atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.