Vaizdo įraše - įžūlus Ukrainos generalinio prokuroro pasprukimas

Potraukiu blizgučiams pagarsėjęs buvęs Ukrainos generalinis prokuroras Viktoras Pšonka savo kailį vis dėlto brangina labiausiai. Ukrainiečių televizija „Inter“ gavo vaizdo įrašą, kuriame nufilmuota, kaip vasario 22-ąją, praėjus dviems dienoms po masinių žudynių Kijeve, V.Pšonka sprunka iš šalies per Donecko oro uosto VIP terminalą. Pasieniečiai jį bando sulaikyti, bet prokuroras po aršių grumtynių sugeba ištrūkti, rašo zn.ua.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 7, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:03 PM

Vaizdo įraše, kurį užfiksavo saugumo kameros, matomas ir Ukrainos mokesčių ir rinkliavos ministras Oleksandras Klimčenka.

Užfiksuota, kaip valdininkų apsaugininkai apverčia patikros vartus, pro kuriuos pasieniečiai nenorėjo išleisti bėgančios įtakingos svitos. Vienas pareigūnų netgi išsitraukia šautuvą ir iššauna į orą.

Tačiau tai V.Pšonkos ir O.Klimčenkos nesustabdo. V.Pšonka, kuriam pareigūnai vos nenutempia drabužių, šiaip ne taip prasibrauna prie išėjimo ir pabėga.

Tokią įvykių eigą nurodė ir Valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovas Sergejus Astachovas. Pasak jo, oficialių delegacijų salėje minėtų piliečių apsauga fiziškai pasipriešino pasieniečiams ir taip sugebėjo palikti oro uosto teritoriją.

Manoma, kad V.Pšonka pabėgo į Rusiją. Vasario 23 d. jam buvo išduotas arešto orderis. V.Pšonkos pasprukimo vaizdo įrašą galima pažiūrėti čia.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.