A.Lukašenka - už Ukrainos vientisumą, jos valdžia yra teisėta

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka išsakė neigiamą požiūrį į Rusijos siūlomą idėją Ukrainą paversti federaline valstybe, rašo pravda.com.ua. Apie tai jis pareiškė interviu Rusijos televizijai NTV, komentuodamas teiginius, kad Ukrainos skilimui užkirsti kelią galėtų tik šalies federalizacija. „Kategoriškai prieš“, - pareiškė A.Lukašenka.

A.Lukašenka pareiškė, kad O.Turčynovą laiko teisėtai paskirtu laikinuoju Ukrainos prezidentu.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
A.Lukašenka pareiškė, kad O.Turčynovą laiko teisėtai paskirtu laikinuoju Ukrainos prezidentu.<br>RIA Novosti/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2014, 3:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:53 PM

Jis pabrėžė, kad „stumti Ukrainą į federalizaciją šiuo metu – labai pavojinga. Pavojinga visiems – ir Baltarusijai su Rusija, ir Vakarams“.

„Jeigu norite išlaikyti Ukrainą kaip vientisą valstybę, o aš noriu, kad Ukraina būtų vientisa monolitine vieninga valstybe, labai to noriu, tai nereikia daryti federalizacijos. Tai – rytojaus visiškas Ukrainos suskaldymas, tai sugriaus valstybę“, - pabrėžė Baltarusijos prezidentas.

Bet A.Lukašenka mano, kad „kam reikia tuo sužaisti – sužais“, ir tai, anot jo, nulems Ukrainos subyrėjimą.

Tačiau jis neatmetė galimybės, kad situacija gali susiklostyti ir taip, jog Ukrainos teritorijoje atsiras NATO kariai.

Taip pat A.Lukašenka pareiškė, kad Oleksandrą Turčynovą laiko teisėtai paskirtu laikinuoju Ukrainos prezidentu.

„Pagal jų konstituciją, jeigu prezidento nėra, tai jo pareigas eina Aukščiausiosios Rados pirmininkas. Taip ir įvyko. Aš laikau, kad jų šalyje prezidento nėra... bet pagal konstituciją prezidentą turi pakeisti Turčynovas. Taigi, jis man absoliučiai teisėtas, ir Aukščiausioji Rada absoliučiai teisėta“, - pareiškė A.Lukašenka.

Jo manymu, O.Turčynovas „teisingai suvokia situaciją, kuri susiklosto“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.