Slovjansko separatistai svaidosi naujais grasinimais

Ukrainoje tęsiamos „antiteroristinės operacijos“, o separatistai švaistosi naujais grasinimais. Viačeslavas Ponomariovas pasivadinęs Slovjansko liaudies „meru“ teigia, kad bet kokia kaina sužlugdys prezidento rinkimus Ukrainoje, skelbia unian.net. Tai jis pareiškė Rusijos leidinui Gazeta.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 23, 2014, 8:59 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:19 PM

„Mes imsimės visų būtinų priemonių, kad rinkimai pietryčiuose neįvyktų“, – teigė V.Ponomariovas.

„Paimsime ką nors į nelaisvę ir pakabinsim už sėklidžių. Supranti?“ – žurnalisto klausė ir savo ketinimus komentavo V.Ponomariovas.

Po tokių grėsmingų žodžių jis pripažino, kad visgi jis geras žmogus ir myli savo motiną ir vaikus.

Išvadavo Sviatogorką

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos (VRM) pareigūnai informavo apie „antiteroristinės operacijos“ metu išvaduotą Sviatogorsko miestelį rytinėje šalies dalyje, praneša „Reuters“.

Skelbiama, jog operacija buvo surengta Sviatogorsko prieigose, jos metu niekas nebuvo sužeistas. Anksčiau pranešimų apie ginkluotus asmenis šioje vietovėje nepasitaikė, tačiau Sviatogorskas išsidėstęs visai šalia separatistų užimto Slaviansko.

„Antiteroristinės operacijos metu specialiosios pajėgos išlaisvino miestą, – rašoma Ukrainos VRM tinklapyje. – Sviatogorske ir jo apylinkėse šiuo metu patruliuoja policijos pareigūnai“.

Ukrainos vyriausybė formaliai nutraukė velykiniu laikotarpiu paskelbtas paliaubas ir atnaujino „aktyvią antiteroristinę operaciją“ prieš prorusiškai nusiteikusius separatistus Donecko regione.

Krizę išspręsti darosi vis sunkiau

Vokietijos užsienio reikalų ministras trečiadienį perspėjo, kad padėtį Ukrainoje darosi vis sunkiau išspręsti, kai didžiausias nuo Šaltojo karo laikų susipriešinimas tarp Maskvos ir Vakarų nerodo jokių silpnėjimo ženklų.

„Deja, mes matome, kad padėtis blogėja kiekvieną dieną. Mes stebime, kaip Ukrainos rytuose užgrobiami vis kiti pastatai, kaip konfliktas eskaluojamas, - sakė Moldovoje viešintis Vokietijos ministras Frankas-Walteris Steinmeieris. - Mes raginame Rusiją paskatinti padėties stabilizavimą, Ženevos susitarimų vykdymą“.

Jis sakė, kad padėtį Ukrainoje būtiną sureguliuoti „tik diplomatinėmis priemonėmis, dialogo būdu“, ir pabrėžė, kad „Vokietija ir Prancūzija yra prieš teritorinį Ukrainos skaidymą“.

F.W.Steinmeieris Kišiniove lankosi kartu su savo kolega iš Prancūzijos Laurent'u Fabiusu; jiedu čia nori parodyti savo palaikymą Moldovai, siekiančiai pasirašyti politinę ir prekybos sutartį su Europos Sąjunga.

Per bendrą spaudos konferencija su Moldovos ministru pirmininku Iurie Leanca L.Fabiusas pabrėžė, kad Kišiniovo partnerės „skatins stabilumo Moldolvoje išsaugojimą“.

„Mes smerkiame Rusijos įvykdytą Krymo aneksiją, esame už Ukrainos teritorinį vientisumą. Moldova turi siekti Padniestrės konlikto sureguliavimo, išsaugodama partneriškus santykius su Rusijos Federacija; visi konfliktai turi būti sureguliuoti tik taikiomis priemonėmis, dialogo būdu“, - pabrėžė Prancūzijos ministras, kreipdamasis į Moldovos premjerą.

Moldova tikisi vadinamąją Asociacijos su ES sutartį pasirašyti birželio pabaigoje.

L.Fabiusas pažymėjo, kad tokia sutartis nebus kliūtis šiai šaliai palaikyti ryšius su Rusija. „Nėra jokio prieštaravimo ... kad jūsų geri santykiai su Rusija tęsis“, - sakė L.Fabiusas per kitą spaudos konferenciją, surengtą kartu su Moldovos užsienio reikalų ministre Natalija Gherman.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.