Ukrainos saugumo įrašuose - pokalbiai tarp politiko žudikų

Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė teroristų, susijusių su Horlivkos miesto tarybos deputato Volodymyro Rybako nužudymo, pokalbių įrašą, praneša pravda.com.ua.

Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė teroristų, susijusių su Horlivkos miesto tarybos deputato Volodymyro Rybako nužudymo, pokalbių įrašą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ukrainos saugumo tarnyba paskelbė teroristų, susijusių su Horlivkos miesto tarybos deputato Volodymyro Rybako nužudymo, pokalbių įrašą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2014, 3:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:11 PM

Pranešta, kad tai - vadinamoji grupė „Strelka“, veikianti Donecko apskrityje, ir Rusijos Federacijos pilietis, centrinės žvalgybos valdybos papulkininkis Igoris Bezleras.

Nustatyta, kad 2014 m. balandžio 17 d. I.Bezleras (pravarde „Bes“ - „velnias“) apsišaukėliui Hirlivkos milicijos vadui davė užduotį neutralizuoti V.Rybaką, kuris bandė iškelti valstybinę vėliavą virš Horlivkos miesto administracijos pastato.

Tuo pat metu I.Bezleras davė nurodymą savo grupės nariui, Rusijos federacijos kariškiui, pagrobti V.Rybaką, pasodinti į automobilį ir nuvežti į nustatytą vietą, ten pritaikyti jam fizinio poveikio priemones. Jis pats asmeniškai planavo nuvykti į vietą, kur laikomas V.Rybakas.

Po to, „Strelkos“ (Igorio Strelkovo) nurodymu, V.Rybakas buvo nuvežtas į separatistų štabą Slovjanske, kur su juo turėjo asmeniškai pabendrauti I.Strelkovas.

Taip pat nustatyta, kad 2014 m. balandžio 20 d. I.Strelkovas davė nurodymą apsišaukėliui Slovjansko merui Ponomoriovui išvežti iš štabo nužudyto V.Rybako kūną – tą nurodymą jis ir įvykdė.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.