Kinijoje sektantai „McDonald's“ restorane vėzdu uždaužė moterį

Kinijoje - pasipiktinimas dėl brutalaus nusikaltimo, įvykdyto rytinėje Šandongo provincijoje. Vieno religinio kulto nariai greitojo maisto restorane „McDonald's“ mirtinai sumušė jauną moterį, kuri atsisakė jiems atskleisti savo telefono numerį. Žmogžudystę matė restorano personalas ir lankytojai, bet aukai niekas nepadėjo, rašo scmp.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 1, 2014, 4:49 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:26 AM

Kraupus incidentas įvyko trečiadienį apie 9 val. vakaro, kai į restoraną užsuko iškreiptos krikščionybės sektos „Quannengshen“ („Visagalis dievas“) nariai. Jie rinko restorano lankytojų telefono numerius, ketindami juos verbuoti.

Tačiau viena moteris, kurios žinoma tik pavardė – Wu, atsisakė atskleisti savo numerį.

Kaip galima spręsti iš saugumo kamerų įrašų, sektos nariai tada ją ėmė daužyti kėdėmis ir vėzdu su metaliniu galu. Jie daužė moters galvą ir tuomet, kai tas vėzdas subyrėjo.

Šeštadienį dėl nusikaltimo buvo sulaikyti šeši Kinijoje uždraustos sektos nariai.

Vienas įtariamųjų paaiškino, kad Wu buvo užpulta todėl, kad jo dukra pasakė, jog į tą moterį yra įsikūnijęs blogis. Moteris esą sakė, jog tai netiesa, bet dėl to buvo mušama dar smarkiau. Anot liudininkų, viena sektantė šaukė: „Užmuškit ją!“ 

Nužudytosios giminaičiai žiniasklaidai sakė, jog juos gniuždo mintis, kad niekas nebandė padėti Wu. Po jos mirties našlaičiu liko 5 metų berniukas. Lemtingą vakarą po darbo ji atėjo į „McDonald's“ susitikti su savo vyru.

„Jų sūnus nežino, kas atsitiko mamai ir mes nežinome, kaip ilgai galėsime nuo jo slėpti tiesą, - kalbėjo vienas giminaitis. - Mes galime suprasti, kad žmonės išsigando ir kad viskas įvyko taip netikėtai, bet negalim nustoti svarstę, kaip būtų viskas pasibaigę, jeigu liudininkai būtų buvę drąsesni. Galų gale, užpuolikai nebuvo ginkluoti nei peiliais, nei šautuvais.“

Vis dėlto vienas liudininkas pasakojo, jog restorano darbuotojas ir klientas prašė užpuolikų nemušti moters, bet su jais buvusi sektantė – dabar sulaikyta – pagrasino, kad bet kas, pabandęs įsikišti, bus mirtinai sumuštas.

Kaip rašo Kinijos žiniasklaida, vienas sulaikytų įtariamųjų – nepilnametis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.