Akmenimis nėščią pakistanietę užmėtė jos pačios vyras?

Akmenimis užmėtytos pakistanietės istorijoje naujas posūkis: aukos sesuo nužudymu kaltina jos vyrą Mohammadą Iqbalą ir teisina savo šeimą, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 2, 2014, 2:46 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:45 AM

Dėl nėščios pakistanietės Farzanos Parveen nužudymo anksčiau buvo suimti keturi moters giminaičiai ir tėvas. 

Vis dėlto, F.Parveen sesuo Khalida Bibi tikino, kad jos šeima yra niekuo dėta ir visą kaltę suvertė nužudytosios vyrui M.Iqbalui bei jo „bendrininkams“.

Moteris teigia, kad M.Iqbalis suorganizavo savo žmonos nužudymą po to, kai ji norėjo nuo jo pabėgti ir grįžti pas artimuosius.

„Aš buvau įvykio vietoje, kai ji (F.Parveen) išėjo iš advokato kontoros. Kai tik mus pamatė kitoje gatvės pusėje, ji ėmė bėgti artyn, o Iqbalas su savo bendrininkais ją vijosi ir daužė plytomis,“- kalbėjo nužudytosios sesuo.

Moteris pasakojo, kad praeitą mėnesį sesuo nuo vyro slėpėsi moterų prieglaudoje ir prisipažino, kad M.Iqbalas ją pagrobė ir privertė tekėti. K.Bibi teigimu, F.Parveen bijojo, kad M.Iqbalas nužudys ją kaip nužudė savo pirmąją žmoną Ayeshą.

Šie parodymai visiškai prieštarauja iki tol pateiktai versijai apie F.Parveen nužudymą.

Prieš tai buvo aiškinta, kad akmenimis užmėtytos Farzanos Parveen vyras nužudė savo pirmąją žmoną, kad galėtų vesti mylimąją pakistanietę.

„Norėjau pasipiršti Farzanai, todėl nužudžiau savo žmoną,“ – Mohammadas Iqbalas pasakojo žurnalistams apie prieš 6 metus įvykdytą žmogžudystę dėl kurios metus praleido už grotų.

25 metų Farzana Parveen, kuri buvo tris mėnesius nėščia, Pakistano Lahoro mieste buvo negyvai užmėtyta plytomis. Policijos teigimu, egzekuciją vykdė apie 20 žmonių, tarp kurių buvo ir merginos tėvas, broliai bei pusbrolis.

M.Iqbalas, nužudytosios artimųjų kaimynas, sakė, kad jis ir F.Parveen su šeimos sutikimu turėjo susituokti dar praėjusiais metais.

Tačiau praėjusį gruodį sužadėtinės motina mirė ir tėvas kartu su broliais apsigalvojo dėl dukros vedybų su neturtingu ūkininku. Jie nusprendė, kad mergina turi ištekėti už savo pusbrolio.

F.Parveen ir 45 metų M.Iqbalas pabėgo iš namų ir sausio pradžioje slapta susituokė.

Santuoka įsiutino merginos šeimą ir jie ėmėsi šantažo – pareikalavo sumokėti 100 tūkstančių rupijų (apie 2450 litų), kad sutuoktiniai galėtų likti gyvi. Be to, M.Iqbalas buvo paduotas į teismą už dukters pagrobimą.

Išpuolis įvyko antradienį, kai kūdikio besilaukianti moteris ėjo iš advokato kontoros į Lahorės teismą, kuriame tądien turėjo duoti parodymus, kad ištekėjo už M.Iqbalo laisva valia.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.