Ukrainos šachtininkas išmušė iš vėžių Rusijos TV žinių vedėją

Rusijos verslo televizijos RBK žinių laidos vedėjas tiesioginio eterio metu iš nevilties skėsčiojo rankomis, auklėjo ir užsipuolė savo pašnekovą iš Ukrainos, kuris televizijos žiūrovams papasakojo apie Rusijos ir jos remiamų teroristų dalyvavimą užimant Rytų Ukrainos įmones ir šachtas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2014, 7:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:09 PM

Vienpusiškai įvykius Ukrainoje nušviečiantys Rusijos televizijos kanalai patyrė dar vieną fiasko, kai žurnalistų atrinktas pašnekovas pradėjo pasakoti visai kitokią „tiesą“ apie įvykius Ukrainoje, nei rusai įpratę girdėti.

Rusijos verslo televizija tiesioginiame eteryje nutarė pakalbinti Michailą Volynecą, kuris atstovauja Nepriklausomai Ukrainos angliakasių profsąjungai. Pradžia buvo nebloga: profsąjungos atstovas pranešė neesąs politikas, todėl pažadėjo objektyviai papasakoti, kas vyksta Rytų Ukrainoje, ar veikia jos įmonės.

Profsąjungos atstovas papasakojo, kad situacija Rytų Ukrainos įmonėse įtempta – teroristai bando sutrukdyti angliakasių darbą, užima šachtas, vagia dinamitą, paima įmonių vadovus įkaitais ir kitaip destabilizuoja padėtį.

„Dauguma Ukrainos angliakasių nepalaiko separatistų veiksmų, juos ignoruoja. Tačiau Rusija destabilizuoja padėtį Rytų Ukrainoje. Jeigu Rusija nesiimtų griovimo veiksmų, būtų galima ramiai išspręsti visas problemas. Didžioji dalis žmonių nepalaiko separatistų veiksmų“, - kalbėjo M.Volynecas.

Tai, ką išgirdo, nepatiko laidos vedėjui jis pareikalavo pagrįst informaciją, kad Rusija kelia neramumus Rytų Ukrainoje. 

Profsąjungos atstovas papasakojo, kad pro nesaugomą sieną į Ukrainą plūsta Rusijos kovotojai, vežami ginklai.

„Ar jūs juos matėte pats. Jūs čia mums transliuojate Ukrainos televizijos nuomonę. Kodėl? (…) Čia tik jūsų nuomonė, ar sutinkate su manimi? Ar jūs matėte asmeniškai mašinas su ginklais? Kur jūs jas matėte? Per Ukrainos televiziją? Kalbėkime apie tai, ką mes žinome konkrečiai.

Praėjusią savaitę jūs sakėte, kad pusė žmonių remia separatistus, o pusė ne. Po to pasirodė, kad angliakasiai buvo prieš antiteroristinę informaciją. Į juos ginklų už nugaros niekas nebuvo nukreipę. Informacija turi būti objektyvi. O ne kažkokia tai. Jūs kaltinate ne mane, o visą šalį tuo, kuo negalite įrodyti“, - pašnekovą auklėjo nepatenkintas žurnalistas ir nutraukė interviu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.