Indijos politikas grasino išprievartauti konkurentų moteris?

Indijos parlamento narys Tapas Palas susilaukė griežto pasmerkimo, kai buvo išplatintas vaizdo įrašas, kuriame jis žada „pasiųsti savo vyrus, kurie išprievartaus konkurentų moteris“.

Indijoje dažni protestai dėl prastai tiriamų išprievartavimo bylų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Indijoje dažni protestai dėl prastai tiriamų išprievartavimo bylų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 3:57 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:15 AM

„Jei Indijos komunistų partijos veikėjai grasina mūsų darbuotojams, kėsinasi juos nužudyti… Aš jiems neatleisiu. Aš liepsiu savo vyrams išprievartauti jų moteris“, - vaizdo įraše sako T.Palas.

„Trinamulo kongreso“ partijai priklausantis T.Palas teisinasi, kad jo žodžiai įraše nebuvo teisingai išgirsti. Pasak jo, jis grasino politinių konkurentų moteris užsipulsiąs (angl. „raid“), bet jokių kalbų apie išprievartavimą (angl. „rape“) nebuvo.

Pastaruoju metu skaudžių prievartos prieš moteris atvejų drebinama Indija aštriai reaguoja į pasisakymus šia tema. T.Palo pareiškimus pasmerkė ir jo partijos lyderė Mamata Banerjee, kuri, pasak partijos narių, „tiesiog šokinėjo iš pykčio“.

Kalkutos filmų industrijos žvaigždute buvęs T.Palas bando gelbėti savo reputaciją viešai atsiprašydamas, tačiau, atrodo, nuo jo nusisuko ir artimiausi žmonės. Jo žmonas Nandini televizijos laidoje pareiškė, kad jos vyras savo pasisakymais „peržengė ribas“.

'Jaučiuosi siaubingai dėl šių jo žodžių. Kad ir koks buvo tikrasis kontekstas, parlamento narys jokiu būdu negali taip kalbėti“, - sakė T.Palo žmona.

Nacionalinės Indijos moterų komisijos vadovė Mamata Sharma pabrėžė, kad tokia parlamento nario pozicija yra netoleruotina.

„Jis turi atsistatydinti. Tai siaubingas pasisakymas ir partijos lyderė turėtų suspenduoti jo veiklą ir rimtai susimąstyti apie galimą pašalinimą“, - pranešime teigė. M.Sharma.

Šis pareiškimas paviešintas tuo metu, kai Indija bando griežtinti teisinę atsakomybę seksualiniams nusikaltimams. Po 2012-ųjų skandalingo studentės išprievartavimo Naujajame Delyje, Indijos moterų teisėmis pradėta domėtis visame pasaulyje.

Paskutinis, plačiai nuskambėjęs tokio pobūdžio nusikaltimas įvyko Uttar Pradešo provincijoje, kur dvi pagrobtos mergaitės buvo rastos išprievartautos ir pakartos ant mango medžio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.