Į Slovjanską atvykęs P. Porošenka siunčia žinią teroristams

Ukrainos

P.Porošenka apsilankė Slovjanske.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Porošenka apsilankė Slovjanske.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Interfax, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 8, 2014, 9:59 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:23 AM

„Manau, kad labai greitai“, – sakė P.Porošenka Slovjanske žurnalistams, paklaustas, kada jis galės atvykti į Donecką ir Luhanską, kaip dabar į Slovjanską.

Prezidentas pažymėjo, kad Donbaso miestų išvadavimas yra ne tik karinė operacija.

„Tai tapo įmanoma, kada patys žmonės suprato, kad jie nenori gyventi spaudžiami, kai į juos nukreipti banditų automatų vamzdžiai“, – sakė P.Porošenka.

Jis sakė turįs vilties, kad artimiausiu metu „efektyvūs Ukrainos armijos veiksmai“ bus tęsiami, ir kad taikos planas bus įvykdytas.

„Nėra jokių abejonių, kad taikos planas bus įgyvendintas. Jis susilaukė palaikymo visame pasaulyje, jį palaiko Slovjanske, Družkive, Kostiantynivkoje ir Artiomovske. Jį palaikys ir Donecke, ir Luhanske“, – pareiškė Ukrainos prezidentas.

P.Porošenka dar pasakė esąs pasirengęs dialogui su tais, kurie pasiryžę sudėti ginklus ir pasirengę valdžios decentralizavimui.

„Tie, kurie šiandien yra pasirengę sudėti ginklus, pasirengę pasinaudoti būsima amnestija, kas pasirengęs politiniam dialogui, kad būtų išrinkta nauja valdžia, kas pasirengęs valdžios decentralizavimui, kad šiandien, pagaliau, į Donbasą ateitų taika, su tais aš pasirengęs dialogui“, – pabrėžė P.Porošenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.