Egiptas atidarė sieną sužeistiems palestiniečiams

Egiptas ketvirtadienį atidarė

Egiptas ketvirtadienį atidarė savo Rafaho sienos perėją į Gazos Ruožą, kad galėtų priimti sužeistus palestiniečius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Egiptas ketvirtadienį atidarė savo Rafaho sienos perėją į Gazos Ruožą, kad galėtų priimti sužeistus palestiniečius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2014, 12:45 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:25 AM

Ligoninėms Sinajaus pusiasalio, kuris ribojasi su Gazos Ruožu ir Izraeliu, šiaurėje buvo nurodyta pasirengti priimti palestiniečius, pranešė Egipto oficialioji naujienų agentūra MENA.

Rafaho perėja paprastai būna uždaryta ir priežastimi egiptiečių pareigūnai nurodo įtemptą saugumo situaciją Sinajuje, kur armija slopina islamistų sukilimą.

Rafahas yra vienintelė Gazos Ruožo sienos perėja ne per Izraelį, kuris šią palestiniečių teritoriją bombarduoja reaguodamas į raketas, palestiniečių leidžiamas į Izraelio teritoriją.

Nuo antradienio, kai izraeliečių armija pradėjo savo operaciją, per antskrydžius žuvo mažiausiai 70 žmonių, tarp jų – 11 moterų ir 18 vaikų, rodo medikų pranešimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.