Mančesteryje naikintuvai privertė leistis keleivinį lėktuvą

Jungtinėje Karalystėje užfiksuotas neįprastas incidentas. Karališkųjų oro pajėgų naikintuvai palydėjo bendrovės „Qatar Airways" keleivinį lėktuvą, praneša BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 5, 2014, 5:16 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:57 PM

„Qatar Airways" keleivinio lėktuvo Airbus A-330 pilotas pastebėjo įtartiną prietaisą orlaivyje ir apie tai pranešė Mančesterio oro uosto dispečeriams.

Pagal tokiais atvejais numatytą praktiką į orą buvo pakelti naikintuvai „Typhoon", kurie palydėjo lėktuvą Airbus A-330 iki Mančesterio oro uosto. Tokiais pačiais naikintuvais Jungtinės Karalystės Karališkosios oro pajėgos vykdo ir NATO oro policijos misiją virš Baltijos šalių.

„Qatar Airways" patvirtino, kad iš Kataro sostinės Dohos į Mančesterį skridusiame lėktuve užfiksuotas incidentas. Lėktuvu skrido 269 keleiviai ir 13 įgulos narių. Šiuo metu orlaivyje pastebėtą įtartiną prietaisą tiria pareigūnai.

Sulaikytas vienas keleivis

Vienas įvykio liudininkų Joshas Hartley tikino, kad lėktuvo keleiviai nė nebuvo informuoti apie pavojų. Iš lėktuvo skubiai išlaipinti ir pareigūnų palydėti žmonės esą buvo nustėrę, mat jiems orlaivio įgula skrydžio metu nieko nesakė apie incidentą.

Tiesa, mažiausiai vieną keleivį išsivedė policijos pareigūnai, kurių specialusis būrys atskubėjo į incidento vietą. Portalas „Manchester Evening standard" praneša, kad vienas keleivis buvo sulaikytas po to, kai jis įgulos narei perdavė laišką. Jame esą buvo perspėjimas apie orlaivyje esančią bombą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.