Edinburgo gatvėse - eisena už Jungtinės Karalystės vienybę

Tūkstančiai protestantiško Oranžo ordino narių šeštadienį dalyvavo eisenoje

Manoma, kad šios dienos renginyje gali dalyvauti iki 15 tūkst. žmonių, pageidaujančių likti Jungtinėje Karalystėje.<br>Reuters nuotr.
Manoma, kad šios dienos renginyje gali dalyvauti iki 15 tūkst. žmonių, pageidaujančių likti Jungtinėje Karalystėje.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-09-13 17:00, atnaujinta 2018-02-09 16:02

Manoma, kad šios dienos renginyje gali dalyvauti iki 15 tūkst. žmonių, pageidaujančių likti Jungtinėje Karalystėje, nuogąstaujant, kad gali kilti susirėmimų su škotų nacionalistais.

„Mes didžiuojamės būdami Didžiosios Britanijos dalimi. Mes aistringai stojame už sąjungą. Mes esame čia, kad paskatintume balsuoti „Ne“ per referendumą“, – sakė Škotijos didžiosios ložės magistras Henry Dunbaras mitinge prie Edinburgo pilies.

Į gatves šeštadienį ėjo abiejų pusių šalininkai visoje Škotijoje. Visą praėjusią savaitę junjonistai didino savo pastangas po ryškaus jų priešininkų, nepriklausomybės sąjungininkų suaktyvėjimo. Galiausiai išryškėja, kad abiejų pusių jėgos yra apylygės, ir kurių bus daugiau referendume, prognozuoti neįmanoma.

Ketvirtadienį skelbta „YouGov“ apklausa parodė, kad Škotija nedidele persvara turi atmesti nepriklausomybę. Sąjungą su Londonu palaikanti kampanija „Ne“ turi 52 proc. rinkėjų paramą ir keturiais proc. lenkia nepriklausomybės šalininkų stovyklą, kurią remia 48 proc. rinkėjų. Tokie rezultatai buvo gauti atmetus respondentus, kurie atsakė „nežinau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.