Škotus palaikanti dizainerė V.Westwood rėžė: „Nekenčiu Anglijos“

Žymi britų dizainerė Vivienne Westwood pasinaudojo savo madų šou tam, kad paskatintų žmones balsuoti už Škotijos nepriklausomybę. Podiumu žingsniavo ne tik jos kurtais rūbais, bet ir ženkleliais su žodžiu „Taip“, pasidabinę modeliai, o ant kiekvieno žiūrovo kėdės dizainerė buvo palikusi lankstinuką, kuriame ji išdėstė savo pažiūras, pasakoja „Daily Mail“.

Podiumu žingsniavo ne tik jos kurtais rūbais, bet ir ženkleliais su žodžiu „Taip“, pasidabinę modeliai.<br>Reuters nuotr.
Podiumu žingsniavo ne tik jos kurtais rūbais, bet ir ženkleliais su žodžiu „Taip“, pasidabinę modeliai.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2014, 3:24 PM, atnaujinta Feb 2, 2018, 12:23 PM

Vėliau dizainerė už Jungtinės Karalystės vienybę pasisakančius aktyvistus išvadino „išsigandusiais ir bailiais“, o Škotijos atsiskyrimą sakė laikanti „posūkiu geresnio pasaulio link“.

Svečiai, susirinkę į žymiosios madų kūrėjos šou Londono mados savaitėje, rado ant lankstinukų išspausdintus V.Westwood žodžius: „Aš tokia susijaudinusi. Laikau kumščius, kad jie (Škotijos nepriklausomybės šalininkai) laimės. Nes jei taip atsitiks, tai bus posūkis geresnio pasaulio link“.

Vėliau, paklausta, kodėl palaiko Alexo Salmondo kampaniją už nepriklausomą Škotiją dizainerė rėžė: „Aš nekenčiu Anglijos“.

„Man patinka Škotija, nes aš kažkodėl manau, kad jie yra geresni, nei mes. Jie demokratiškesni“, - kalbėjo moteris. Ji pati yra gimusi anglų šeimoje, Glosopo mieste.

Škotai, rodos, įkvepia V.Westwood ir mados pasaulyje. Beveik kiekvienoje savo kolekcijoje dizainerė naudoja tartano, tradicinio languoto škotiško audinio, motyvą. Jo raštą yra sukūrusi ir pati.

Ji ilgai gilinosi į tartano raštus, surinktus iš visų Škotijos kampelių, ir už savo darbus iš škotų mados industrijos gavo apdovanojimą.

„Jos prekės ženklas beveik tapo tartano sinonimu“, - kažkada kalbėjo apdovanojimą jai skyrusi Tessa Hartmann.

Turbūt, joks kitas mados kūrėjas nėra skyręs tiek dėmesio škotų tekstilei, o dabar jau ir jos politikai, kaip V.Westwood.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.