A. Merkel rėžė: „Rusija turi tramdyti separatistus“

Vokietijos kanclerė

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį telefonu kalbėdamasi su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu pabrėžė, kad Maskva turi pareigą sutramdyti prorusiškus separatistus Ukrainoje.<br>Reuters nuotr.
Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį telefonu kalbėdamasi su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu pabrėžė, kad Maskva turi pareigą sutramdyti prorusiškus separatistus Ukrainoje.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Reuters, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-10-02 10:32, atnaujinta 2018-01-28 21:50

„ Vokietijos kanclerė pabrėžė Rusijos atsakomybę daryti nuosaikumą didinančią įtaką prorusiškiems separatistams. Ji sakė, kad suderėtą ugnies nutraukimą pagaliau reikia gerbti visa apimtimi“, – sakoma Steffeno Seiberto pareiškime.

Atstovas sakė, jog lyderiai išreiškė susirūpinimą dėl to, kad smurtas Ukrainoje tebėra kasdienis reiškinys.

Kremliaus pareiškime sakoma, kad to telefoninio pokalbio, kurį inicijavo Vokietija, metu lyderiai kalbėjosi apie abiejų konflikto šalių sunkiosios ginkluotės atitraukimo svarbą.

Vladimiras Putinas pabrėžė būtinybę užkirsti kelią ukrainiečių padalinių tolesnėms atakoms prieš civilinius objektus Ukrainos pietryčiuose“, – sakoma Kremliaus pareiškime.

A.Merkel sakė, kad sieną tarp Ukrainos ir Rusijos reikia stebėti ir kad didelį vaidmenį šiuo klausimu turi Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija (ESBO).

Kanclerė nurodė, kad Vokietija toliau rems ESBO misiją Ukrainoje ir kad ši organizacija gali vaidinti svarbų vaidmenį per planuojamus vietos valdžios rinkimus regionuose aplink Donecką ir Luhanską.

Pasak Kremliaus, abu lyderiai taip pat paragino greitai išspręsti „Ukrainos dujų problemą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.